Efsane Nba Yıldızı Beyzbola Patron Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Efsane Nba Yıldızı Beyzbola Patron Oldu

Efsane Nba Yıldızı Beyzbola Patron Oldu

Eski basketbolcu Magic Johnson birkaç yatırımcıyla birlikte 2.15 milyar dolara LA Dodgers beyzbol takımını satın aldı.

30.03.2012 08:23

ABD'li efsane basketbol yıldızı Earvin 'Magic' Johnson öncülüğündeki bir grup yatırımcı, Los Angeles Dodgers beyzbol takımını 2.15 milyar dolara almak için anlaştı.

ABD beyzbol liginin en ünlü takımlarından LA Dodgers, patronu Frank McCourt'un iflasa sürüklenmesi nedeniyle satışa çıkmıştı. Magic Johnson'ın öncülüğündeki Mark Walter, Peter Guber, Stan Kasten, Bobby Patton ve Todd Boehly adlı işadamları ABD'de bir spor kulübü için en yüksek fiyatı ödeyecek. Önceki rekor satış Steve Ross'un Miami Dolphins takımını 1.1 milyar dolara satın almasıydı.

Milliyet'te yer alan haberde Analistler LA Dodgers satışının çok kârlı bir yatırım olduğunu, Rupert Murdoch'ın News Corp şirketinin takımın maçlarını yayınlamak için 17 yıllığına 3 milyar dolar teklif ettiğini, ayrıca yeni bir yayın şirketi kurmamının da mümkün gözüktüğünü belirtiyor.

ÖDEME NAKİT

Magic Johnson, "Tarihi Dodgers takımının bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım. Dodgers'ı tekrar spor gazetelerinin birinci sayfalarına taşıyacağız" dedi. Bir beyzbol takımı için bugüne kadar ödenen en yüksek para 2009 yılında Chicago Cubs'ın satışında verilen 845 milyon dolar olmuştu. Los Angeles Dodgers için verilecek 2.15 milyar doların nakit olarak ödeneceği açıklandı.

Los Angeles Lakers'ta yıldız olan Magic Johnson 1996 yılında basketbolu bıraktı. HIV virüsü kaptığından beri kendini AIDS'le mücadeleye de adayan Johnson NBA'in en büyük 50 oyuncusu arasına seçildi.

Los Angeles merkezli Dodgers ABD'nin en popüler beyzbol takımlarından.

TELEVİZYON SAHİBİ

Magic Johnson (52), basketbolu bıraktıktan sonra gayrimenkul sektöründe elde ettiği başarıların yanına televizyonculuğu da ekledi. Ünlü yıldız şubatta "Magic Johnson Enterprises" şirketiyle kablolu yayın üzerinden yayın yapacak Afrika kökenli Amerikalılara yönelik bir televizyon kurmak için kolları sıvadı. Aspire adını alacak televizyonda LA Dodgers'in maçlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmiyor.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Efsane Nba Yıldızı Beyzbola Patron Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement