Ekolojik tatillere ilgi 10'a katlandı - Son Dakika
Ekonomi

Ekolojik tatillere ilgi 10'a katlandı

Ekolojik tatillere ilgi 10\'a katlandı

KOCAELİ (İHA) – Dünya genelinde artan nüfus ve şehir hayatının hareketliliği, vatandaşları ekolojik tatile yönlendiriyor.

24.12.2021 11:57  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ (İHA) – Dünya genelinde artan nüfus ve şehir hayatının hareketliliği, vatandaşları ekolojik tatile yönlendiriyor. Özellikle son iki yılda vatandaşlar, ürünlerini kendi topladığı, köy hayatının yaşandığı tatilleri tercih ediyor. İş adamı Fatih Çelik, ekolojik tatilin Türkiye'nin her noktasında tercih edildiğini belirterek, "Köy hayatı tadında tatillerin tercihinde ciddi oranlarda artış olduğunu gözlüyoruz" dedi.

Şehirlerin gelişmesi, nüfusun artması, trafiğin hareketlenmesi, tatil bölgelerinde yaşanan yoğunluk gibi bir çok unsur sebebiyle vatandaşlar son iki yılda ekolojik tatile yöneldi. Tam anlamıyla köy hayatının yaşandığı tatiller ise en çok tercih edilenler. Türkiye'nin her bölgesinde ekolojik tatil imkanının olduğunu ifade eden iş adamı Fatih Çelik, "Vatandaşlar, sabah hayvan sesleri ile uyandıkları, bahçesinden ürünleri toplayıp, doğal ürünlerle kahvaltı yaptıkları, hatta bazen cep telefonunun bile çekmediği ekolojik tatilleri tercih etmeye başladılar. Bu yönde, inanılmaz bir talep olmaya başladı" dedi.

Türkiye'nin her bölgesinin ekolojik tatil için elverişli olduğunu ifade eden Fatih Çelik, " Edirne'den Kars'a kadar Anadolu kültürünün yaşandığı bir çok şehrimizde ekolojik turizm tesislerinin sayısı artmaya başladı. Ege gibi, Marmara bölgesi gibi, İstanbul'a, Ankara'ya yakın bölgelerde hareketliliğin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ailelerden özellikle doğal tatil konusunda müthiş bir talep var. Aile geliyor, sabah kahvaltısını doğal olarak yapıyor, öğle yemeğini odun ateşliyle pişen fırından yiyor, bahçesinden ürün topluyor, hayvanları seviyor, sabah hayvan seslerine uyanıyor. Ekolojik tatilin amacı doğal olmasıdır. Doğala yönelim var ancak doğal tatile daha fazla bir eğilim var" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ekolojik tatillere ilgi 10'a katlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Jasmine Bebek İlanı: Güvensiz Ürünlerin Piyasaya Arzı Yasaklandı
    17:00 Jasmine Bebek İlanı: Güvensiz Ürünlerin Piyasaya Arzı Yasaklandı

    Bugünkü gazetelerde yer alan 'Kamuoyuna duyurulur' başlıklı ilanda, çocuklar için üretilen Jasmine bebeğin güvensiz olduğu tespit edilerek piyasaya arzının yasaklandığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimde, ürünün fitalatla ilgili mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığı ortaya çıktı. Firma, ürünü satın alan müşterilerin iletişim bilgileri vasıtasıyla iade etmelerini istedi.

  • Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı
    16:59 Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı

    Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla 'Bakkal Kart' uygulamasını başlattı. Sosyal destek kartlarıyla daha önce zincir marketlerde destek sağlanırken, bu uygulama ile küçük esnaf da destekleniyor. Valilik bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ihtiyaç sahiplerine kartlar ulaştırıldı. Proje, diğer illerden de yoğun ilgi görüyor ve hem vatandaşın hem de esnafın desteklenmesini sağlıyor.


Advertisement