Cezası 835 lira... Tedbirli sürücüler kış lastiklerini taktırmaya başladı - Son Dakika
Ekonomi

Cezası 835 lira... Tedbirli sürücüler kış lastiklerini taktırmaya başladı

Cezası 835 lira... Tedbirli sürücüler kış lastiklerini taktırmaya başladı 100 liraya can ve mal güvenliğinizi sağlayın Bu yıl yaz lastiğiyle yakalanmanın cezası 835 lira Bursalı lastikçiler 4 lastiği 100 liraya değiştiriyor Havaların soğuk gitmesini dikkate alan tedbirli vatandaşlar,...

24.10.2021 11:04  Güncelleme: 13:37

Cezası 835 lira... Tedbirli sürücüler kış lastiklerini taktırmaya başladı

100 liraya can ve mal güvenliğinizi sağlayın

Bu yıl yaz lastiğiyle yakalanmanın cezası 835 lira

Bursalı lastikçiler 4 lastiği 100 liraya değiştiriyor

BURSA - Havaların soğuk gitmesini dikkate alan tedbirli vatandaşlar, şimdiden araçlarına kış lastiklerini taktırmaya başladı.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte aracını ve canını seven vatandaşlar kış lastiği taktırmaya başladı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının kış lastiği kullanma mecburiyetine bir aydan fazla zaman kaldı. Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlara, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği (7 °C'nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak maksadıyla kış lastiği takılması gerekiyor. Kış lastiği, bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastiklerdir. Karayolları Trafik Kanununun 65/A maddesine göre, 2021 yılı için araçlarına kış lastiği takılmayan sürücülere 835 lira ceza kesilecek.

Bu yıl sonbahar aylarının soğuk geçmesi üzerine, kara hazırlıksız yakalanmaktan korkan vatandaşlar, şimdiden kış lastiği telaşına düştü. Bursa'da birçok sürücü, aracına aylar öncesinden kış lastiği taktırmaya başladı.

Bursalı lastikçi İsmail Demirtaş, bu sene ekim ayında havaların soğumasından dolayı işlerinin erken başladığını ifade etti. Sürücülere tavsiyelerde bulunan İsmail Demirtaş, "Can güvenliğiniz ve aracınızın sağlığı için kış lastiğini taktırmanız gerekiyor. Vatandaşlarımız şimdiden tedbirini alıyor. Yazlık lastikler kışın sertleştiği için soğukta yolu kavramaz. Bu durum kazalara sebebiyet verir. Kış lastiğinin dişleri daha derindir ve güvenlidir. Vatandaşlar araçlarına şimdiden kış lastiği taktırmaya geldi" dedi.

4 lastiği yüz liraya değiştiriyor

Araçlardan yaz lastiklerini çıkarıp kış lastiği taktırmanın bedeli ise tekerlek başına 25 lira. Lastikçi İsmail Demirtaş, bir lastiğin tanesini 25 liraya değiştirdiklerini, bir aracın bütün lastiklerinin değişim bedelinin ise 100 lira olduğunu bildirdi. Demirtaş, lastikleri değiştirdikten sonra ayrıca rot balans ayarı da yaptıklarını, bunun da fiyatlara dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Cezası 835 lira... Tedbirli sürücüler kış lastiklerini taktırmaya başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Cezası 835 lira... Tedbirli sürücüler kış lastiklerini taktırmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement