Bursa'da Rüzgâr Enerji Santrali İçin Acele Kamulaştırma Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da Rüzgâr Enerji Santrali İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Bursa\'da Rüzgâr Enerji Santrali İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde kurulacak Atares 2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) elektrik üretim tesisi için gerekli parsellerin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

11.11.2022 08:39  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey ilçesinde kurulacak Atares 2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) elektrik üretim tesisi için gerekli parsellerin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla 2 ilde arazi toplulaştırma ve 7 ilde 13 adet ovanın, büyük ova olarak belirlenmesine karar verildi.

Enerji yatırımları için kamulaştırma, arazi toplulaştırma ve belediyeye devri hakkındaki Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İki ilde arazi toplulaştırma ve 7 ilde 13 adet ovanın, büyük ova olarak belirlenmesine ilişkin kararlar da bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kamulaştırma, toplulaştırma ve ovalara ilişkin kararlar şöyle:

KONYA'DA HAZİNE'YE AİT ARAZİ BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi'nde bulunan ve Cumhurbaşkanı kararıyla ilan edilen yenileme alanı kapsamına giren 34249 ada numaralı, 1 parsel numaralı ve 5610 ada numaralı, 143 parsel numaralı taşınmazların Hazine'ye ait kısmı bedelsiz olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilecek.

ERZURUM'DA ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Aşağıyoncalık, Narmanlı ve Sultanmelik mahallelerinde yer alan 9 taşınmaz, üzerindeki yapılarla birlikte, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında uygulama yapılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

13 OVA 'BÜYÜK OVA' İLAN EDİLDİ

Afyonkarahisar'a bağlı Başmakçı ovası, Ağrı'ya bağlı Patnos ve Tutak ovaları, Amasya'ya bağlı Ballıdere ve Eskikızılca ovaları, Erzurum'a bağlı Hınıs ve Horasan ovaları, Sivas'a bağlı Hafik ve Ulaş ovaları, Tunceli'ye bağlı Eğripınar, Ovacık ve Karasar ovaları ile Muş'a bağlı Muş ovasının 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlenmesine karar verildi.

BURSA'DA ENERJİ YATIRIMI İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

Bursa'nın Karacabey ilçesinde kurulacak Atares 2 RES elektrik üretim tesisi için gerekli olan; Ekmekçi, Fazlıkonak ve Güngörmez mahallelerinde yer alan 18 parselin, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

2 İLDE ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KARARI

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Danişment, Tophisar, Sultaniye, Dağkadı, Arız, Fevzipaşa, Keşlik, Karası, Şahinköy, Hotanlı, Kıranlar, Gölecik ve Hüdavendigar mahallelerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak.

Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Kavlaktepe Köyü'nde de arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına karar verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da Rüzgâr Enerji Santrali İçin Acele Kamulaştırma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement