Engelliler İçin En Çok Kurs Başkentte Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Engelliler İçin En Çok Kurs Başkentte Açıldı

Engelliler İçin En Çok Kurs Başkentte Açıldı

Geçen yıl engellilere yönelik en çok kurs açılan il Ankara olurken, bunu sırasıyla İstanbul ve Batman izledi Engellilere en çok kurs açılan illler içinde 105 kurs sayısı ve bin 167 kursiyer sayısıyla Ankara birinci oldu. Buna göre, 34 kurs, 369 kursiyer sayısıyla İstanbul ve 33 kurs ile 441 kursiyer sayısıyla Batman geldi 10 ilde toplam 336 kurs açılırken, kurslara da 3 bin 809 engelli kursiyer katıldı Kurslara katılan engelli kursiyer sayılarında bin 616 ile erkekler başı çekerken, kurslara katılan engelli kadınların sayısı ise bin 12

06.10.2013 11:18

İLKAY GÜDER - Geçen yıl engellilere yönelik en çok kurs açılan il Ankara olurken, bunu sırasıyla İstanbul ve Batman izledi.

AA muhabirinin İŞKUR istatistiklerinden derlediği verilerde, 2012 yılında engellilere en çok kurs açılan illler içinde 105 kurs sayısı ve bin 167 kursiyer sayısıyla Ankara birinci oldu. Buna göre, 34 kurs, 369 kursiyer sayısıyla İstanbul ve 33 kurs ile 441 kursiyer sayısıyla Batman geldi.

Verilerde, sırasıyla Adana, İzmir, Bursa, Samsun, Mersin, Diyarbakır ve Zonguldak illeri de listede bulundu. Engellilere en çok kurs açılan il sıralamasında 10 il yer aldı.

-Engelli erkekler bin 616 ile başı çekti

Geçen yıl, engellilere 10 ilde toplam 336 kurs açılırken, kurslara da 3 bin 809 engelli kursiyer katıldı.

Ayrıca bu kurslara katılan engelli kursiyer sayılarında bin 616 ile erkekler başı çekti. Kurslara katılan engelli kadınların sayısı ise bin 12 oldu. Buna göre 2012 yılında toplam 2 bin 628 engelli kurslara katıldı.

-En çok kurs açılan meslek web tasarımcısı

Verilerde, engellilere yönelik düzenlenen kursların engel gruplarına göre değiştiği görüldü.

Buna göre, en çok kurs açılan meslekler web tasarımcısı, bilgisayar bakım ve onarımcısı, büro yönetimi ve sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe elemanı, çağrı merkezi görevlisi, ahşap boyama ve süslemecisi, aşçı yardımcısı, kasiyer ve grafik tasarımcısı şeklinde sıralandı.

Bu kapsamda İŞKUR, aktif işgücü piyasası programları kapsamında düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarıyla işsizlikten en fazla etkilenen ve bu nedenle de işgücü piyasasında dezavantajlı grup olarak nitelendirilen engellileri işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan mesleklerde yetiştirmeye devam ediyor.

Engellilere yönelik mesleki eğitimlerin finansmanı ise kurumun kendi kaynaklarından, İşsizlik Fonundan ve engelli çalıştırmayan işyerlerine kesilen idari para cezaları fonundan karşılanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Engelliler İçin En Çok Kurs Başkentte Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement