Erciyes'te bereketli sezon: 2 milyon ziyaretçi - Son Dakika
Ekonomi

Erciyes'te bereketli sezon: 2 milyon ziyaretçi

Erciyes'te bereketli sezon: 2 milyon ziyaretçi Erciyes 71 ilin nüfusundan fazla ziyaretçi ağırladı Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı: "Kayak deyince akla Erciyes geliyor"2022 kış sezonunda 2 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

11.05.2022 12:22  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes'te bereketli sezon: 2 milyon ziyaretçi

Erciyes 71 ilin nüfusundan fazla ziyaretçi ağırladı

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı: "Kayak deyince akla Erciyes geliyor"

KAYSERİ Erciyes Dağı'nı 2021-2022 kış sezonunda 2 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu rakam 71 ilin nüfusundan fazla olurken, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "Kayak deyince akla Erciyes geliyor" dedi.

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden olan 3 bin 917 rakımlı Erciyes Dağı, bereketli bir kış sezonu geçirdi. Özellikle hafta sonlarında yoğun bir kalabalığa şahitlik eden dağ, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu. 2021-2022 kış sezonunda 2 milyon misafiri ağırlayan dağda, önümüzdeki sezonunun hazırlıkları şimdiden başladı.

"Sezon dolu dolu geçti"

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "2021-2022 kış sezonunu Erciyes'te gayet başarılı, işletmelerimizin mutlu olduğu, ticari ve sosyokültürel etkilerinin de yoğun yaşandığı bir dönem olarak geçirdik. Erciyes'te her geçen yıl bir önceki senenin üzerine koyarak yolumuza devam ediyoruz. Özellikle son 5 yıldır yurtdışına açılıp Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi ülkelerden direk seferler ile getirdiğimiz turistlerde de ciddi bir memnuniyet oranına ulaştık. Bunun yanı sıra artık Erciyes Dağı 'Türkiye'de kayak yapılırsa Erciyes'te yapılır' gibi bir imaja sahip oldu. Türkiye'de de İstanbul'dan İzmir'e, Ankara'dan güney bölgemizdeki illerimize varıncaya kadar çok yoğun iç turistte misafir ediyoruz. Dolayısıyla da başarılı ve güzel bir sezonu geçirmiş olduk. Bu sene özellikle kar yağışlarının özellikle tüm ülke de fazla olması da Erciyes'te hem sezonun uzamasına hem de pist kalitesinin artarak kayakçıların daha mutlu bir kayak faaliyeti geçirmelerine sebep oldu. Bütün unsurlar açısından Erciyes'te 2021-2022 kışını gayet başarılı ve güzel bir şekilde geçirdik. Dolu dolu geçirdik" ifadelerini kullandı.

2 milyon ziyaretçi

Cıngı, "Erciyes'te özellikle uluslararası ve ulusal bazda yapmış olduğumuz faaliyetlerde çok önemli bir etki uyandırdı. Türkiye dağlarında en yoğun faaliyetlerin yaşandığı kayak merkezi Erciyes'tir. Dolayısıyla bu faaliyetlerin de hem tanıtım hem marka imajımızın daha yükseklere çıkması hem de gelen insanların farklı faaliyetlere şahitlik ederek burada keyifli anlar geçirmeleri açısından önemlidir. Önümüzdeki sezona da bu sezondan daha başarılı daha fazla insanın ziyaret ettiği, yerli ve uluslararası bazda daha fazla kayakçının kayak yaptığı bir sezon geçirmek için yaz boyunca çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Baktığımız zaman yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yaklaşık 2 milyon civarında bir ziyaretçi 4 ay boyunca Erciyes'i görmüş oldu. Sezonumuzun başladığı Aralık, Ocak, Şubat ve Mart döneminde 2 milyon civarında misafiri Erciyes'te ağırlamış olduk. Bu 2 milyon ziyaretçiden sadece yüzde 10'unun kayak yaptığı geri kalan yüzde 90'lık kitlenin farklı bir atmosfer yaşamak, Erciyes'te bir mangal keyfi sürmek veya çocuklarıyla beraber kızak yapmak için gelmiş olmaları. Bizim bütün hedefimiz bu gelen kitlenin önemli bir kısmını kayak pistlerinde görecek altyapıyı oluşturmaktır. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin şuanda çağımızda yaşamış olduğumuz bir teknoloji bağımlılığı olmak üzere birçok zararlı alışkanlıktan kurtulması için dağlarımızda, kayak pistlerimizde bulunması ve kayak faaliyetlerini hem sportif manada hem de kendilerini sosyal olarak geliştirecek bir çevre itibariyle bulunmalarını sağlamaktır. Bizim hedefimiz günü birlik ziyaretçileri pistlere çekmektir. Dolayısıyla bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın eğitimiyle alakalı gelen yavrularımızın Erciyes'te keyifli zaman geçirmesiyle alakalı da faaliyetlerimiz ve altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Çok verimli ve güzel bir sezon geçirdiğimizi söylerken, önümüzdeki yılların daha iyi bir Erciyes, daha fazla insanın ziyaret ettiği bir Erciyes olacağından şüphemizin olmadığını da vurgulamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hedef Avrupa ülkeleri

Murat Cahid Cıngı, önümüzdeki kış sezonun da Erciyes'e Avrupa'dan direk uçuşları sağlamak amacıyla pazarlama çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi ülkelerden yaklaşık 5 sezondur charter seferler ile misafirlerimiz geliyor ve bu oran her yıl artarak devam ediyor. geçtiğimiz sezon pandemi olmasına rağmen yine gayet başarılı ve yabancı turistin çokça ziyaret ettiği bir Erciyes vardı. Bu sene bu oran aynı şekilde korunmuş oldu. Yaklaşık 30 bin civarında yabancı misafir ağırladık. Erciyes'e gelen misafirlerimizin kayağa ara verdikleri zaman içerisinde Kayseri gibi 6-7 bin yıllık bir tarihe sahip şehrimizde turistik yerleri görmeleri ve Kapadokya gibi bir dünya markasını da ziyaret etmeleri mümkün olduğu için yabancı turist bölgemize çok ağırlık veriyor. Kayak altyapısı zaten Alp'ler standartında olduğu için Erciyes'i tercih ediyorlar. Dolayısıyla kış turizmi adı altında aynı paket içerisinde hem kış turizmi hem de tarih turizmi yapma imkanına kavuşuyorlar. Dolayısıyla Erciyes, bölgesel avantajların sunmuş olduğu çok farklılıklarla yabancı turizme hitap edebilecek önemli bir kış destinasyonu haline gelmiş oluyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da yelpazeyi daha da genişleterek farklı ülkelerden de özellikle Avrupa ülkelerinden direk seferlerin konulduğu bir kış sezonu geçirmek için bütün pazarlama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor."

Erciyes\'te bereketli sezon: 2 milyon ziyaretçi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erciyes'te bereketli sezon: 2 milyon ziyaretçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.


Advertisement