GAPTARIM Fuarı 6 Nisan'da açılacak - Son Dakika
Ekonomi

GAPTARIM Fuarı 6 Nisan'da açılacak

GAPTARIM Fuarı 6 Nisan\'da açılacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tarım ve hayvancılığına katkı sunulması amacıyla düzenlenecek olan "12. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)" 6 Nisan'da kapılarına ziyaretçilere açacak.

15.03.2021 13:54  Güncelleme: 18:13

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tarım ve hayvancılığına katkı sunulması amacıyla düzenlenecek olan "12. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)" 6 Nisan'da kapılarına ziyaretçilere açacak.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığının himayesinde, GSO, Gaziantep Ticaret Borsası, KOSGEB'in destekleriyle ve Akort Fuarcılık tarafından organize edilecek fuar, 6-9 Nisan tarihlerinde Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Tarım makinalarından hayvansal üretim makinalarına sulama sistemlerinden tarımsal danışmanlığa kadar birçok alandan ürünlerin sergileneceği fuara başta Gaziantep ve bölge olmak üzere birçok ilden katılım sağlanacak.

Yeni tip koronavirüs önlemlerinin alınacağı fuarla, tarım ve hayvancılık alanındaki son gelişmelerin katılımcılara aktarılmasıyla ülke ve bölgedeki sektöre katkı sağlanması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Başkanı Adnan Ünverdi, kentin ülkenin tarım ve hayvancılık ürünleri alanında ileri gelen şehirlerinden olduğunu belirtti.

Fuarla sektördeki gelişmelerin katılımcılara aktarılması konusunda olanak ve çeşitlilik sunduğunu dile getiren Ünverdi, şunları kaydetti:

"Dünya genelinde nüfusun artması sonucu oluşan temel ihtiyaç arzının karşılanması amacıyla verimliliği artıracak ve israfı önleyecek her türlü ekipmanın yer alacağı fuarımız gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Gıda ürünlerine olan ihtiyaç günümüzde daha da ön plana çıkmış durumdadır. Bu ihtiyacın temelini ise tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Gelişen teknolojiye göre sistemlerimizi uyarlayıp daha fazla katma değerli ürün üretmeye gayret etmeliyiz. Biz de bu noktada sektörlerimizin gelişmesi, yeni teknolojilerin tanıtılması ve ticari bağların güçlenmesi için fuarlar düzenliyoruz."

AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya ise GAPTARIM Fuarı ile Gaziantep'in ve bölgenin tarım ve hayvancılıkta daha ileri noktalara taşınmasının amaçlandığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi GAPTARIM Fuarı 6 Nisan'da açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement