Geithner: ABD IMF'ye Katkı Yapmayacak - Son Dakika
Ekonomi

Geithner: ABD IMF'ye Katkı Yapmayacak

Geithner: ABD IMF\'ye Katkı Yapmayacak

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) daha fazla katkı yapmayı düşünmediğini bildirdi.

03.12.2011 12:56

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) daha fazla katkı yapmayı düşünmediğini bildirdi.

Geithner, mevcut konjonktürde Fonun görevini sürdürebilmesi için yeterli kaynağı bulunduğunu belirterek, ABD'nin IMF'nin kaynaklarının artırılması konusunda daha fazla katkı yapmayı düşünmediğini ifade etti.

Borç sorunun üstesinden gelmeye çalışan İtalya ve İspanya gibi ülkelerin makul borçlanma maliyetleriyle piyasalardan finansman sağlamaya devam etmelerinin önemine dikkat çeken Geithner, Avrupa'nın borç sorunuyla baş edebilecek kaynağa sahip olduğunu vurguladı.

Geithner'ın 6-8 Aralık tarihlerinde öngörülen Avrupa seyahati kapsamında liderlerle görüşerek Avro Bölgesi borç krizine karşı daha etkin önlemler alınması ve bölgedeki kuruluşların güçlendirilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği mesajını vermesi bekleniyor.

Bazı ülkeler, ağır borç kriziyle mücadele eden Avrupa için IMF'nin kaynaklarının artırılmasını isterken, bazıları Avrupa'nın borç krizini yönetebilecek yeterli kaynağı olduğunu ifade ediyor.

IMF'den dün yapılan açıklamada, borç krizini ağırlaşması halinde daha fazla kaynağa ihtiyaç duyabilecekleri uyarısında bulunulmuştu. - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Geithner: ABD IMF'ye Katkı Yapmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement