Girişimcilik Finansman Modelleri ve Melek Yatırımcılık" Paneli - Son Dakika
Ekonomi

Girişimcilik Finansman Modelleri ve Melek Yatırımcılık" Paneli

Girişimcilik Finansman Modelleri ve Melek Yatırımcılık" Paneli

EBAN Başkanı Andrez: "Türkiye'de birçok kişiyle konuştuğumda ekonominin kötü olduğunu söylüyorlar fakat Türkiye'nin ekonomisine, dışarıdan baktığımızda yani Avrupa ile kıyasladığımızda çok daha iyisiniz" "Türkiye'de eğer girişimcilik sistemi daha fazla ortaya çıkarsa gelişirse daha iyi bir noktaya geleceğine.

04.06.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Erken Aşama Yatırımcıları ve Melek Yatırımcılar Ticaret Örgütü (EBAN) Başkanı Paulo Andrez, " Türkiye'de birçok kişiyle konuştuğumda ekonominin kötü olduğunu söylüyorlar fakat Türkiye'nin ekonomisine, dışarıdan baktığımızda yani Avrupa ile kıyasladığımızda çok daha iyisiniz" dedi.

EBAN, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nce Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Girişimcilik Finansman Modelleri ve Melek Yatırımcılık" Panelinde konuşan Andrez, Türkiye'de girişimciliğin son yıllarda arttığını ve bunun ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Andrez, Türkiye'de girişimcilik potansiyelinin çok fazla olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Melek yatırımcılık alanındaki gelişmelere baktığımız zaman Türkiye'nin potansiyelinin çok fazla olduğunu görmekteyim. Melek yatırımcılarla potansiyelin artacağını ve gelişmenin daha fazla olacağını düşünüyorum. Diğer ülkelerin de çok önemli potansiyelleri var fakat Rusya ile Türkiye'nin diğerlerine oranla bu potansiyelleri çok fazla. Diğer birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de girişimcilik oldukça yeni bir kavram. Türkiye'yi diğer ülkelerden ayıran en büyük farklardan birisi de çok büyük bir ülkesiniz ve Avrupa'daki yatırımcılar, insanlar sadece bu ülkede yatırım yapmak istiyor. Bütün dünyada değil, sadece Türkiye'de gelişmek istiyorlar. Burada çok harika bir eğitim ve öğrenciler var. Türkiye'nin, dünyada çok önemli bir diasporası var. Çok çalışan, nazik insanlarsınız ve kendinize inanmanız gerekiyor."

Andrez, Türkiye'nin ekonomisinin çok iyi bir seviyede olduğunu, bunun Avrupa'dan net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.

Türkiye'de zoru başarmak için toplumun kendisine inanması gerektiğine dikkat çeken Andrez, "Zoru başarmak ve o başarıyı yakalamak, bunları gerçekleştirmek için kendinize güvenmeniz yeterli. Zaten burada önemli bir potansiyel var. Sadece girişimciler, melek yatırımcılar veya devlet desteği ile değil, bazı şeyleri başarmak için bütün toplum olarak buna inanıp, çalışmalısınız. Türkiye'de birçok kişiyle konuştuğumda ekonominin kötü olduğunu söylüyorlar fakat Türkiye'nin ekonomisine, dışarıdan baktığımızda yani Avrupa ile kıyasladığımızda çok daha iyisiniz. Türkiye'de eğer girişimcilik sistemi daha fazla ortaya çıkarsa gelişirse daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum."

"Huzurun ve güvenin olmadığı yerlerde fikir üretilmez, girişimciler olmaz, yatırım olmaz"

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ise konuşmasında, çözüm sürecinin katkılarına değinerek, huzurun ve güvenin yatırımcı için büyük önem taşıdığını söyledi.

Huzur ve güven ortamının olduğu yerde iş fikirlerinin artacağını vurgulayarak Demir, şöyle devam etti:

"Girişimcilik teşebbüstür ve bu teşebbüsün hürriyeti olması gerekir. Bir yatırım iklimi, huzur ortamı olması lazım. O huzurun, güvenin olmadığı ortamda iş fikirlerinin ortaya çıkması zordur. Bölgemizde uzun süredir var olan bazı olumsuz olaylar nedeniyle yatırımcıların bu bölgeye gelmemesinden dolayı sorunlar yaşandı. Yatırımcılar bu bölgeye gelmedi. Huzurun ve güvenin olmadığı yerlerde fikir üretilmez, girişimciler olmaz, yatırım olmaz. Bu geçen süreçte yani hükümetin güven ve huzur ortamı sağlamasının ardından özellikle son 2 yıldır başlatılan teşvik tedbirleri sayesinde, bölgede yatırımlar var. Tedbirler var ve mevcut kapasiteler dolu hatta ek organize sanayi bölgeleri yapılmaya başlandı."

Panele, Andrez ve Demir'in yanı sıra TBAA Başkanı Baybars Altuntaş, KOBİ A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Yıldız ve KOSGEB Başkan Yardımcısı İhsan Solmaz katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Girişimcilik Finansman Modelleri ve Melek Yatırımcılık' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement