Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi" Paneli - Son Dakika
Ekonomi

Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi" Paneli

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Borsası, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Amway Türkiye işbirliğinde "Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi" konulu panel, "Farkını Yarat" başlığı ile düzenlendi.

23.03.2017 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, İzmir Ticaret Borsası, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Amway Türkiye işbirliğinde "Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi" konulu panel, "Farkını Yarat" başlığı ile düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 75. Yıl Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Amway Avrupa Dış İlişkiler Kıdemli Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, "Kadının istihdama kazandırılması, ekonomik hayattaki rolünün artırılması, refaha yaptığı katkı kadar sosyal yaşama da artı değer getireceğine inanıyoruz. Kadınların önündeki engellerin kaldırılması yarı zamanlı esnek saatli çalışma imkanı veren yeni iş modelleri ile desteklemesi gerekmektedir." dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yasemin Arbak ise dayanışma ile güçlenerek toplumu ileriye taşımak için bundan sonra da girişimciliği destekleyeceklerini bildirdi.

Geçen yılda "Bir Adım Öne Çık" başlığı ile panel düzenlediklerini hatırlatan TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ise, "Bu başlıkların özlemimizi, hedeflerimizi ve iddalarını yansıtıyor." diye konuştu.

Kazanan kadınların, kazanan nesiller ve kazanan bir ülke demek olduğunu aktaran Öztezel, şunları kaydetti;

"Coco Chanel, fark yarattı, şapkadan bir marka yarattı, dünyanın en çok bilinen markalarından birine sahip oldu, kadınlara sadece kıyafet satmadı onlara yeni bir yaşam tarzı sundu, Stephanie Kwole fark yarattı, kurşun geçirmez yeleklerin yapımında kullanılan materyali keşfetti, canlar kurtuldu. Ümmiye Koçak fark yarattı, köyünde Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kurdu, sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı ödülünü aldı. Son günlerde reklamlarda da görüyoruz, Ronaldo ile hem oynadığı hem de yönettiği reklam filminde yer aldı. 'Nar Anne', Nardane Kuşçu, fark yarattı, Narköy organik tarım çiftliğini kurdu, toprağımıza, tohumunuza sahip çıktı, çocuklarımız için sağlıklı gıdalar üretmeye devam ediyor. Geleneksel rollerle sınırlı kalmayan, hayalleri ve hedefleri olan, yeteneklerini ortaya çıkaran ve onun hakkını veren kadınlar fark yaratmaya devam ediyor. Ben yaptıysam, siz de yaparsınız diyerek cesaret aşılıyor, diğer kadınlara istihdam yaratıyor."

Konuşmaların ardından Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayçe Bükülmeyen moderatörlüğünde, girişimci kadınların başarı hikayeleri anlatıldı.

Panel sonunda katılımcılara çiçek ve plaket takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement