Gittiği kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu - Son Dakika
Ekonomi

Gittiği kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu

Gittiği kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi genç kadın, açtığı butik çikolata işyeri ile hemcinslerine örnek oldu.

11.12.2022 09:41  Güncelleme: 09:57

Gittiği kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu

ORDU - Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi genç kadın, açtığı butik çikolata işyeri ile hemcinslerine örnek oldu.

Ünye'de yaşayan 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Demet Helvacı, yıllar önce yaşadığı işsizlik nedeniyle çeşitli kurslara başvurdu. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen Avrupa Birliği onaylı kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu. Asıl mesleği muhasebecilik olan ve çikolata işini sonradan öğrenen genç kadın, aldığı çeşitli kurslar kendi işini kurdu. Helvacı, şimdilerde ise aldığı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

"Kurslardan aldığım başarı beni işyeri açmaya yöneltti"

Demet Helvacı, aldığı kurs ile kendini geliştirdiğini belirterek, "Aslında geçmişimde mutfakla hiç alakam yoktu fakat kursa giderek çikolata ile sütün birlikteliğini öğrenerek bu işi severek yapmaya başladım. Yani bir kadın olarak bir şey üretmek veya bir şeye sıfırdan başlamak bana zevk vermeye başladı. Kurslarda aldığım olumlu sonuçlar da beni bir iş yeri açmaya yöneltti. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Avrupa Birliği onaylı kursu sayesinde kendimi geliştirdim" dedi.

"Asıl mesleğim muhasebecilik"

Asıl mesleğinin muhasebe sektörü olduğunu söyleyen, Helvacı, "Benim asıl mesleğim muhasebeydi. Tabi aldığım kurslarla birlikte çikolata ile özdeşleşmeye başladım. Başaracağımı ve yapabileceğimi ben de bilmiyordum. Kendimi geliştirdikten sonra çikolataya şekil verilmesi, işlenmesi ve püf noktalarını öğrenerek bu işime devam ediyorum" diye konuştu.

Gittiği kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gittiği kurs sayesinde kendi işinin patronu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement