Halkbank kredi desteği, girişimci kadınların yüzünü güldürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Halkbank kredi desteği, girişimci kadınların yüzünü güldürüyor

Halkbank kredi desteği, girişimci kadınların yüzünü güldürüyor

Halkbank tarafından kadın girişimcilere yönelik hazırlanan kredi desteği, işini yeni kuran ya da büyütmek isteyen kadınların hayatını değiştiriyor.

08.04.2021 13:39  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkbank tarafından kadın girişimcilere yönelik hazırlanan kredi desteği, işini yeni kuran ya da büyütmek isteyen kadınların hayatını değiştiriyor.

Kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı'nın üçüncüsü Antalya'da çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Topluma ilham veren öncü kadınları ve kadın girişimcileri desteklemek amacıyla Üreten Kadınlar Toplantısı düzenleyen Halkbank, destekten faydalanan Akdeniz'deki kadınları Antalya'da bir araya getirdi.

Toplantıda, krediden faydalanan kadınlara temsilen Akdeniz Bölgesi'ndeki 9 kadın girişimciye üretkenliklerini desteklemek adına kredileri sembolik olarak Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından takdim edildi.

Girişimci kadınlar deneyimlerini paylaştı

"İlham veren kadınlar" ve "Gelecek için sıfır atık" başlıklı panellerde 9 girişimci kadın, deneyimlerini aktardı, başarı hikayelerini paylaştı.

"İlham veren kadınlar" panelinde, Aura Dekorasyon Kurucusu MacKenzie Childs Türkiye Distribütörü Berrin Ak, Arslanköy Kadınlar Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak, ATAV Başkanı ve Yetay Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, TURÇEF Yeminli Çevirmenlik Federasyonu Genel Başkanı Müjgan Cingöz yer aldı.

"Gelecek için sıfır atık" panelinde de Akdeniz Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörü Prof. Dr. Şule Orman, OAİB Yönetim Kurulu Üyesi ve TİM Kadın Konseyi Üyesi Şerife Altındal, Defne Pelet Kurucu Genel Müdürü Ayşegül Abacı ve Turizm Gıda Çevre Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Keziban Kaya konuşmacı olarak katıldı.

6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 100 bin lira kredi imkanı

Halkbank Kadın Girişimci Kredisi, kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin hayata geçirilmesine imkan tanımak amacıyla, 6 ay anapara ödemesiz dönemli toplam 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar kredi desteği sunuyor.

KOSGEB veri tabanına kayıtlı, aktif ve bilgileri güncel kadın girişimcilere ise KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi kapsamında, cari kredi oranlarının 10 puan altında, düşük maliyetle 70 bin liraya kadar destek sağlanıyor.

Aynı şekilde KOSGEB eğitimini tamamlayan ve 30 yaşını doldurmayan genç kadın girişimci esnaf ve sanatkarlar için 100 bin lira limitli, en az bir yıllık ustalık belgesine sahip olup ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son bir yıl içinde kendi adına işletme kuran kadın girişimci esnaf ve sanatkarlar içinse 225 bin lira limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Halkbank kredi desteği, girişimci kadınların yüzünü güldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TÜİK verilerine göre Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı
    12:27 TÜİK verilerine göre Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı

    TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin Şubat ayı ihracatı yüzde 13,6 artışla 21 milyar 82 bin dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise yüzde 9,2 azalarak 27 milyar 853 milyon dolar oldu. Kayseri'nin ihracatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, ihracatçı üyeleri ve ekiplerini kutlayarak destek çağrısında bulundu.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde su sıkıntısı beklenmiyor.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Turkcell, Kincentric Best Employers 2024 programında 'Türkiye'nin En İyi İş Yeri' seçildi
    12:02 Turkcell, Kincentric Best Employers 2024 programında 'Türkiye'nin En İyi İş Yeri' seçildi

    Turkcell, Kincentric'in uyguladığı Best Employers programında bir kez daha 'Türkiye'nin En İyi İş Yeri' seçildi. Şirket, çalışan bağlılığı, çeviklik, bağlı kılan liderlik ve yetenek kriterlerine göre değerlendiriliyor. Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, çalışan memnuniyetinde çıtayı her zaman daha yükseğe koyduklarını belirterek, Türkiye'nin dijitalin yüzyılı yapma yolculuğuna devam edeceklerini söyledi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır
    11:56 ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası olarak enflasyonla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Baran, enflasyonun işletmelerin gelir-gider dengesini bozduğunu belirtirken, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü ve enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.


Advertisement