Az Hamsi Üzdü, Bol Palamut Yüz Güldürdü - Son Dakika
Ekonomi

Az Hamsi Üzdü, Bol Palamut Yüz Güldürdü

Karadeniz'de 15 dereceye kadar yükselen deniz suyu sıcaklığı nedeniyle hamsi azlığından yakınan balıkçıları, palamudun bolluğu sevindirdi.

12.12.2014 17:56  Güncelleme: 19:31

Karadeniz'de yaklaşık bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balıkçılar hamsi kıtlığından yakınıyor. Bolca avlanan palamut ise sevindirdi.

HAVALAR SICAK HAMSİ YOK

Karadeniz'de 15 dereceye kadar yükselen deniz suyu sıcaklığı nedeniyle hamsi neredeyse yok. Trabzon'daki balıkçıların tezgahlarını ise palamut süslüyor.

BOL PALAMUT VAR

Trabzon'da baba mesleği balıkçılığı sürdüren Sefa Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamut sezonunun bittiğini ancak buna rağmen bol miktarda palamut avlandığını söyledi. Yazıcı palamut bolloğunu ise deniz suyu sıcaklığına bağladı. Yazıcı, palamudun sıcak, hamsinin de soğuk havayı sevdiğini söyledi.

PALAMUT KARADENİZ'E DÖNDÜ

Yazıcı "Palamut, göç hayvanı olmasına rağmen sıcağı sevdiği için Karadeniz'e geri dönüş yaptı. Denizdeki sıcaklık seviyesi düşse hamsi olacak ama şu an sıcak olduğu için hamsi Rize ve Batum tarafına göç ediyor" dedi.Avlanan hamsinin beklenen verim ve kalitede olmadığını anlatan Yazıcı, "Umduğumuz kalitede mal gelmiyor. Bunun nedeni havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesidir. Havalar soğursa durum değişecektir" diye konuştu.

PALAMUT FİYATLARI

Yaklaşık 15 yıldır balıkçılık yapan Kadir Pınar ise fiyatların hava sıcaklığına bağlı olarak değiştiğini anlatarak, düne oranla daha fazla yakalanan palamutun bir günde tanesinin10 liradan 3,5 liraya indiğini vurguladı.

Az Hamsi Üzdü, Bol Palamut Yüz Güldürdü
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Az Hamsi Üzdü, Bol Palamut Yüz Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement