Hava Trafiğine Elektrik Yüklü Bulut Engeli - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hava Trafiğine Elektrik Yüklü Bulut Engeli

22.08.2017 13:45

Hava trafiğine elektrik yüklü bulut engeli CB bulutları nedeniyle uçaklar havada tur attıİSTANBUL - İstanbul'da etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle uçaklar havada tur attı.

Hava trafiğine elektrik yüklü bulut engeli

CB bulutları nedeniyle uçaklar havada tur attı

İSTANBUL - İstanbul'da etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle uçaklar havada tur attı. Atatürk Havalimanı ve çevrisinde etkili olan elektrik yüklü 'CB' (kümülonimbuslar) bulutları nedeniyle uçaklar havada tur attı. İniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı.

CB bulutlarından dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklar arasındaki mesafe de artınca gecikmeler yaşandı. Uçakların özellikle Marmara Denizi üzerinde tur attığı gözlendi. Uçakların iniş yaklaşma rotalarında değişiklik yapıldı. Pilotlar CB bulutlarına yakalanmamak için iniş yaklaşmalarını bulutlara göre belirledi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hava Trafiğine Elektrik Yüklü Bulut Engeli - Son Dakika


Advertisement