İhracat Barajı Geçenlere Ödül - Son Dakika
Ekonomi

İhracat Barajı Geçenlere Ödül

İhracat Barajı Geçenlere Ödül

Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2012 yılında 3 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapan ve aynı yıl içinde, Türkiye'ye toplamda 1 Milyar Dolar'lık döviz girdisi sağlayan 65 üyesine ödül verdi.

30.01.2013 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2012 yılında 3 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapan ve aynı yıl içinde, Türkiye'ye toplamda 1 Milyar Dolar'lık döviz girdisi sağlayan 65 üyesine ödül verdi. Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirilen "2012 Yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları Ödül Töreni"nde ödüllerine kavuşan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları, yeni yıla moralli girmenin mutluluğunu yaşadı.

Ödül Töreni'nde konuşan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Hazır Giyim ve konfeksiyon sektörünün gerek ülke ihracatından aldığı pay, gerekse sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez konumda olduğunu söyledi. Zorlaşan pazar ve piyasa koşullarında sektör temsilcilerini motive etmek için bu ödül törenini organize ettiklerini belirten Kızılgüneşler, "2012 yılında imalatçı bazında 3 milyon dolar üstü ihracat yaparak ülkemize döviz kazandıran üyelerimizi yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 2012 yılında 1 milyar 164 milyon dolarlık ihracata imza attı. EHKİB'ten ihracat yapan üye sayısı da bin firmayı aşarak bin 5 firmaya ulaştı" dedi.

100 MİLYON DOLAR BARAJINI İKİ FİRMA GEÇTİ

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nde, 2012 yılında iki firma 100 milyon dolarlık ihracat barajını geçerek 'platin' ödülünü kazanmayı başardı. 2011 yılında olduğu gibi, 2012 yılında da 100 milyon dolar barajını Üniteks Tekstil San. Tic. A.Ş. geçerken, Sun Tekstil San. Tic. A.Ş. 2012 yılında ilk kez 100 milyon dolar barajını geçme başarısını gösterdi. Üniteks Tekstil San. Tic. A.Ş.'nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Ünsal, Sun Tekstil San. Tic. A.Ş.'nin ödülünü ise Genel Müdür Yardımcısı Melis Vekiloğlu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler'in elinden aldı. 2012 yılında 20 milyon dolar ile 100 milyon dolar aralığında ihracat yapan Roteks Tekstil San. Tic. A.Ş. ve Ege Giyim San. Tic. A.Ş., Spot Tekstil San. Tic. A.Ş., Menderes Tekstil San. Tic. A.Ş., CU Tekstil San. Tic. A.Ş., FG Tekstil Konf.San. Tic. Ltd. Şti., Farbe Tekstil Tur. İnş. Enerji San. ve Tic. A.Ş., FB Teks. İhr. ve Turz. San. Tic. Ltd. Şti., Akar Tekstil Gıda ve Tur. San. Tic. Ltd. Şti. firmaları altın ödülün sahibi oldu. Türkiye'ye 2012 yılında 10- 20 milyon dolar arası döviz kazandıran 9 firma gümüş ödüllerini alırken, 3-10 milyon dolar aralığında ihracat yapan 45 firma ise bronz ödüllerine kavuştu.

TÖREN ÖNCESİ PANEL

Ödül töreni öncesinde, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu'nun yönettiği, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Sun Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk ile Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Farbe Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler'in aralarında bulunduğu sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi. Panelde hazırgiyim sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İhracat Barajı Geçenlere Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement