İng Bank ve Pegasus Aidatsız Kart Çıkarttı - Son Dakika
Ekonomi

İng Bank ve Pegasus Aidatsız Kart Çıkarttı

İng Bank ve Pegasus Aidatsız Kart Çıkarttı

İng Bank ile Pegasus Hava Yolları, gerçekleştirdiği işbirliğiyle, kredi kartı aidatı olmayan "ING Pegasus Plus Kart" çıkarttı.

14.05.2013 14:26  Güncelleme: 16:27

ING Bank ile Pegasus Hava Yolları, gerçekleştirdiği işbirliğiyle, kredi kartı aidatı olmayan, bonus özelliği taşıyan ve Uçuş Puan kazandıran "ING Pegasus Plus Kart" çıkarttı ING Bank ile Pegasus Hava Yolları, gerçekleştirdikleri işbirliğiyle, kredi kartı aidatı olmayan, bonus özelliği taşıyan ve Uçuş Puan kazandıran "ING Pegasus Plus Kart" çıkarttı. Bu kart ile Pegasus Havayolları'nda yapılan uçuş ücretlerinin ödenmesi halinde yüzde 2 puan kazanılacak. Kazanılan Uçuş Puanlar 5 ve üzerinde olduğunda bu puanlar, indirim olarak da kullanılabilecek. ING Bank, bu kart ile 300.000 yeni müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

ING Bank ile Pegasus Hava Yolları'nın birlikte oluşturduğu "ING Pegasus Plus Kart"ın tanıtım toplantısında konuşan ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, tasarruf konusunun kendileri için önemli olduğuna işaret ederek, "Biz, tüketicinin tasarruf etmesini sağlayacak ürünler sunacağız" dedi. Ürünlerini, konvansiyonel bankacılık yapısının dışında beslediklerini söyleyen Abay, " Biz, tüketici bankayla çalışırken, bankayla çalışmasından tasarruf etsin, kart alırken tasarruf etsin. Fatura öderken tasarruf etsin istiyoruz. O nedenle tüketicilerden bu kartta kart ücreti almıyoruz" dedi. ING Bank'ın şu anda 326 şubesi bulunduğunu belirten Abay, "Bunun yerine teknolojiye yatırım yaparak, düşük maliyetli bankacılık yaparak aslında, tüketiciye ulaşıyoruz. Bu ortaklık bizim için önemli. İş yapış ruhu olarak Pegasus, bize çok yakın" dedi. Abay, otomatik ödeme talimatıyla, 2012 yılında müşterilerinin 3.5 milyon TL'lik faturalarını da ödediklerini bildirdi.

-"İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETTİK"-

Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, ING Bank ile gerçekleştirdikleri iş birliği ile Pegasus Plus programını daha da genişlettiklerini, bu iş ortaklığı sonucunda üyelerini, Pegasus Plus programının yeni kredi kartı ING Pegasus Plus Kart ile tanıştırdıklarını söyledi. Böylelikle üyelerinin, uçuşlarının yanı sıra alışverişlerinden puan kazanabileceklerini açıklayan Öztürk, "Kartımızın en önemli özelliklerinden biri ise benzerlerinden farklı olarak, yıllık kart aidatı olmaması. Bununla beraber ING Pegasus Plus Kart, Uçuş Puan kazandırırken, bonus da kazandırıyor" dedi.

-"PEGASUS HAVUZUNDA BİRİKTİRDİĞİ PUANLAR BAKİ"-

Soruları da yanıtlayan Öztürk, Pegasus kart ile HSBC Advantage Kredi kartı ortaklığının bittiği ve burada biriken puanların kullanılıp kullanılamayacağına ilişkin bir soru üzerine, "HSBC ile beş yıllık bir anlaşmaydı. Başlarken de öyleydi. Bu dönemin sonunda misafirlerden gelen istekleri de dikkate alarak birçok bankayla görüştük. Bu sürecin sonunda marka dinamiği ve faydalar itibariyle, bize en fazla fayda sağlayan banka olarak ING Bank ile çalışmaya karar verdik. O kart olmasa da o puanlar duruyor. Herkes Pegasus puan olarak bu puanlarını kullanabiliyor. Biriktirdiği puanlar Pegasus havuzunda baki" diye yanıt verdi.

ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama & Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu, Türkiye'de orta sınıfın büyümesi ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte kredi kartı kullanım oranlarının ve biçimlerinin de değiştiğini, Türkiye'nin kredi kartı kullanımında birçok gelişmiş ülkeyi geride bıraktığını söyledi.

-"KREDİ KARTLARIYLA YAPILAN ALIŞVERİŞLERİN BU YIL 400 MİLYAR TL'Yİ AŞMASI BEKLENİYOR"-

Sektörde kredi kartı başına cironun senelik ortalama yüzde 14 arttığına dikkat çeken Cenk Tabakoğlu, 2013 yılında kredi kartı ile yapılan alışverişlerin 400 milyar TL'yi aşması, kartlı işlemlerin toplam hane halkı harcamaları içindeki payının yüzde 40'a ulaşması ve internetten kartlı alışverişlerin büyüme hızının yüzde 40 seviyesine çıkmasının öngörüldüğünü bildirdi. Bu süreçte bankaların, müşterilerinin daha gelişmiş ürün ve hizmet beklentilerine karşılık vermelerinin önemine dikkat çeken Tabakoğlu, bu kapsamda kendilerinin de bankacılık faaliyetlerini stratejik ortaklıklarla geliştirip, yaygınlaştırdığını söyledi.

-ING BANK, KART İLE 300.000 YENİ MÜŞTERİ KAZANACAK-

Tabakoğlu, bu kapsamda Pegasus Hava Yolları ile ING Bank arasında 3 yıl süreli bir anlaşma yaptıklarını açıklayarak, şöyle devam etti:

"İşbirliği ile öncelikli hedef, misafirlerin uçuş kartlarından öncelikli beklentileri olan yüksek puan kazanım oranı ve kart aidatsız uçmayı kolaylaştıran avantajlar sunmaktır. Harcamalardan yüzde 1 oranında puan kazandıracak ve kart aidatı olmayacak. Bu kart ile 300.000 yeni müşteri kazanmayı hedefliyoruz. Kredi kartı tarafında ING Bank olarak, kredi kartı portföyünün yüzde 30 kadar büyütmeyi hedefliyoruz."

-KARTIN ÖZELLİKLERİ-

Toplantıda verilen bilgilere göre, kredi kartı aidatı olmayan ING Pegasus Plus Kart ile yapılan tüm harcamalar yüzde 1 UçuşPuan kazandıracak. Pegasus Havayollarında yapılan uçuş ücretlerinin ING Pegasus Plus Kart'la ödenmesi halinde yüzde 2 UçuşPuan kazanılacak. 1 UçuşPuan 1 TL olarak değer kazanırken, kazanılan Uçuş Puanlar, Pegasus'ta yapılacak her tür mal ve hizmet alımı için kullanılabilecek. Kazanılan UçuşPuan tutarı 5 ve üzerinde olduğunda, UçuşPuanlar indirim olarak da kullanılabilecek. Kart için ING şubelerinin yanı sıra, ING Bank'ın web sitesine başvuru yapılabilecek. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İng Bank ve Pegasus Aidatsız Kart Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement