'İnşaat 2023' Toplantılarının Üçüncüsü İzmir'de Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

'İnşaat 2023' Toplantılarının Üçüncüsü İzmir'de Yapıldı

\'İnşaat 2023\' Toplantılarının Üçüncüsü İzmir\'de Yapıldı

İnşaat sektörünün konumu ve gelecek vizyonunun tartışıldığı 'İnşaat 2023' konulu toplantıların üçüncüsü İzmir'de yapıldı.

16.05.2013 18:02

İnşaat sektörünün konumu ve gelecek vizyonunun tartışıldığı 'İnşaat 2023' konulu toplantıların üçüncüsü İzmir'de yapıldı. Toplantıda Türk inşaat sektöründeki gelişmeler, hedefler ve yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Capital ve Ekonomist Dergileri, ECA ve Serel iş birliğinde 'İnşaat 2023' konulu toplantıların üçüncüsü İzmir Hilton Oteli'nde düzenlendi. Toplantıya İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Ege-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan ve inşaat sektöründen temsilciler katıldı.

İnşaat sektörünün Türkiye olduğu gibi İzmir'de lokomotif sektörlerden olduğunu belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kamu İhale Kanunu ve imar yönetmeliğinden kaynaklanan sorunların inşaat sektörünün önünü tıkadığını söyledi. İzmir'de inşaat sektörünün karşılaştığı en büyük sorunun İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar yönetmeliği olduğunu belirten Demirtaş, İTO'nun bu konudaki çözüm sağlayacak görüşlerini belediyeye iletildiğini söyledi.

İzmir'in başlıca sorunlarında birinin gecekondu ve çarpık kentleşme olduğunu söyleyen Demirtaş, şunları söyledi:

"Afet Riski Altındaki Bölgelerin Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun yayımlandı. İzmir, dönüşümde öncelikli iller arasında yer alıyor. Belediyenin, bakanlığın ve bazı ilçe belediyelerinin bu konuda pek çok alanda projesi var. Ama İzmir'de merkez kentin yaklaşık yarısından fazlasının yani 5 bin 903 hektarın dönüşmesi gerekiyor. Bunu sadece kamu kurumları yapamaz. Her kurumun sorumluğu olduğunu düşünerek biz de hareket geçtik. Kentsel dönüşümde 13 bin üyemizin, İzmirli müteahhitlerin olmasını istiyoruz. Üyelerimizin bunu yapacak bilgisi var. İzmir'de kentsel dönüşüm altında 15- 20 katlı niteliksiz binalar kulesi yapılmasını istemiyoruz. ya da TOKİ eliyle projeler üretilmesini istemiyoruz. Kentsel dönüşümün rantının İzmir'de kalması, İzmir ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Kentsel dönüşümle birlikte her yıl kentte 30 bin adet 10 yıl içinde 300 bin konut yapılacaktır. Oda olarak üyelerimizin bu alanda önünü açmak için elimizden geleni yapacağız."

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, son 10 yılda Türk ekonomisinde büyüme yaşandığını, bu durumun inşaat sektörünü olumlu şekilde etkilediğini söyledi.

İzmir'in inşaat sektörüne yön veren ve her geçen bu alanda ilerleyen bir kent olduğunu söyleyen Elmor A.Ş. Şirket Müdürü Hakan Günderen, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni yatırım ve projelerin artacağını belirtti. Toplantı, yönetmen ve senarist Gani Müjde'nin gösterisiyle son buldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'İnşaat 2023' Toplantılarının Üçüncüsü İzmir'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement