İnteraktif Pazarlama Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

İnteraktif Pazarlama Zirvesi

İnteraktif Pazarlama Zirvesi

TTNET Pazarlama Genel Müdürü, IPTV kavramının limitlerinin her geçen gün nasıl daha da geliştiğini anlatacaklarını kaydetti.

19.09.2012 12:27  Güncelleme: 13:31

TTNET Pazarlama Genel Müdürü Yardımcısı İlker Koçak, İnteraktif Pazarlama Zirvesi'nde Tivibu'dan yola çıkarak, IPTV kavramının limitlerinin her geçen gün nasıl daha da geliştiğini anlatacaklarını kaydederek,

"Bir Tivibu kullanıcısı oturduğu yerden kalkmadan kumandası aracılığıyla yemek siparişi verebiliyor, Sosyal Tivi uygulamasıyla arkadaşlarıyla bağlantıya geçebiliyor, önerilerde bulunabiliyor, hatta sosyal ağlara bağlanabiliyorken, limiti olmayan bir altyapı üzerinden hayatımıza girecek nice yeni interaktif kavramlara ışık tutacağız" dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi'nin açılışında konuşan Koçak, içinde bulunulan bilgi çağında iletişim araçlarının zenginleşmesi ve giderek yaygınlaşmasının, tüketici taleplerindeki artış ve yoğun rekabet ortamının, tüm sektörlerin mesajlarını iletirken geleneksel yöntemlerin yanı sıra farklı stratejilerin geliştirilmesini sağladığını da kaydetti.

İnternetin sağladığı imkanların bu arayışı yönlendirdiğini ve alıcı ile satıcı arasında anında bilgi alışverişi yapılmasına olanak tanıdığını belirten Koçak, "Müşteri odaklı web siteleri, e-ticaret, intranet ve extranet, geleneksel pazarlama yöntemlerine yepyeni bir soluk getirdi" dedi.

Banner ile, arama motoru ile, sosyal medya ile, akıllı linklerle, e-posta ile, online PR ile pazarlama ve bloglar, forumlar, viral pazarlama yöntemlerinin günümüzde artık yoğun olarak kullanıldığını ve bu alanlara her geçen gün yenilerinin katıldığını dile getiren Koçak, sözlerine şöyle devam etti:

"İnteraktif pazarlamanın ölçülebilir olması da değerini artırıyor. Firmalar müşteri taleplerini anında öğrenerek, kendilerini bu yönde hızla yenileyebiliyorlar. Müşteri beklentilerine uygun, kişiselleştirilmiş teklifler sunabiliyor ve geri dönüşleri anında izleyebiliyorlar. Son teknolojileri kullanan interaktif pazarlama, her yeni gelişmeyi kullanmayı da amaçlıyor. Biz de bilişim sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi olarak yoğun rekabet ortamında kurumların ve bireylerin interaktif pazarlama yöntemlerini kullanmasına olanak tanıyor, onların ürünlerini hızla müşteriye ulaştırmasında aracı oluyoruz. Bu yıl zirvede yerli ve yabancı uzmanlar 'interaktif ekonomiyle büyüyen Türkiye'yi' konuşacak. İnteraktif yatırımlar, bu yatırımların geri dönüşü ve interaktif pazarlamanın ekonomiye doğrudan katkısı, sonuçlarıyla birlikte iş dünyasının dikkatine sunulacak."

-"Limiti olmayan TV, IPTV"-

Türkiye'de hızla büyüyen 'internet ekonomisi'nin markalara sağladığı fırsatların, internetin bir 'medya' olarak geldiği nokta, e-ticaret yatırımları, yabancı sermayenin Türk internetine katkısı, yatırımcı-girişimci ekosistemi ve

'melek yatırım' kavramı, dijital yaratıcılık, gaming, gamification ve cihaz ekonomisinin bu yılki zirvede tartışılacağı bilgisini veren Koçak, TTNET olarak zirve sırasında bir panel düzenleyeceklerini ve "limiti olmayan TV, IPTV" konusunu tartışacaklarını ifade etti.

Tivibu'dan yola çıkarak, IPTV kavramının limitlerinin her geçen gün nasıl daha da geliştiğini anlatacaklarını kaydeden Koçak, "Bir Tivibu kullanıcısı oturduğu yerden kalkmadan kumandası aracılığıyla yemek siparişi verebiliyor, Sosyal Tivi uygulamasıyla arkadaşlarıyla bağlantıya geçebiliyor, önerilerde bulunabiliyor, hatta sosyal ağlara bağlanabiliyorken, limiti olmayan bir altyapı üzerinden hayatımıza girecek nice yeni interaktif kavramlara ışık tutacağız" şeklinde konuştu.

İnteraktivitenin artık hayatın her alanına girdiğini ve kaçınılmaz olarak kullanılan bir unsur haline geldiğine dikkati çeken Koçak, konuşmasına şöyle devam etti:

"2006 yılında sadece bir internet servis sağlayıcısı olarak kurulan TTNET, kısa süre içinde müşterilerine bugünün ve geleceğin iletişim teknolojilerini sunan bir iletişim ve eğlence şirketi konumuna yükseldi. Point Topic, her üç aylık dönemde 'Küresel Genişbant İstatistikleri'ni yayınlıyor. Sabit genişbant erişim teknolojilerinden DSL bazında yüzü aşkın ülkenin ve 317 internet servis sağlayıcının değerlendirildiği listede, TTNET 2012 1. çeyrek itibarıyla abone sayısı açısından 10. sırada yer aldı. Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi olarak yenilikçi teknolojileri dünyayla eş zamanlı olarak müşterilerimize sunuyoruz. Müşterilerimizin önerileri bize, en iyi hizmeti vermemiz için her zaman yol gösteriyor."

-"Sosyal mecralardaki kurumsal hesaplarımızla 3 milyona yakın kişi ile iletişim halindeyiz"

Telekomünikasyon sektöründe Türkiye'nin ilk sosyal medya departmanı, ilk kurumsal Facebook sayfası ve ilk müşteri ilişkileri Twitter hesabı gibi ilkleri TTNET'in hayata geçirdiğini kaydeden Koçak, şu anda sosyal mecralardaki kurumsal hesaplarıyla 3 milyona yakın kişi ile iletişim halinde olduklarını söyledi.

2009 yılının kasım ayında Türkiye'deki ilk sosyal ağlar destek hattını açtıkları bilgisini veren Koçak, şikayetlerini sosyal medyada paylaşan müşterilerini bu mecralar üzerinde kendimiz tespit ederek iletişime geçtiklerini ve sorunlarına çözüm ürettiklerini anlattı.

Ağustos ayında iki binin üzerinde müşterileriyle sosyal medya kanalları üzerinden iletişime geçtiklerini ve destek verdiklerini aktaran Koçak, "6. yılımızda, Türkiye'nin yaşadığı bu köklü değişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin bilgi toplumu olma hedefi doğrultusunda, bilginin üretilmesi, paylaşılması ve yayılması süreçlerinde rol oynamaktan mutluyuz. Bu anlayışla daima geleceği nasıl inşa edebileceğimize odaklandık. Bunu da 6 yıldır Türkiye'de ilkleri hayata geçirerek ve iletişim dünyasında farklılık yaratan ürün ve servisler sunarak başardık" ifadelerini kullandı.

-"Sektörün yetişmiş insan kaynağı sorunu var"-

MMI Türkiye Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu ise sektörün yetişmiş insan kaynağı sorunu olduğunu belirterek, "Ne yazık ki yazılımcı ve geliştiricilerimizin sayısı henüz yeterli sayıda değil" dedi.

Markaların giderek sosyal medyayı bir mecra olarak kabul ettiklerini ama bu alanda çalışanların deneyime ihtiyacı olduğunu belirten Ocakoğlu, interaktif pazarlama konusunda lisans eğitiminin başlatılmadığını, ancak henüz bu yıl eğitime başlayacak bir lisansüstü interaktif pazarlama kürsüsünün açıldığını söyledi.

Sektörün genç, pazarın da henüz olgunlaşmadığını kaydeden Ocakoğlu, bu nedenle rekabetin keskin olduğunu dile getirdi.

İlişkilerin sağlıklı büyüyebilmesi için önce sektörün büyümesinin ve olgunlaşmasının gerektiğini vurgulayan Ocakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"e-ticaret ekonominin çarklarını daha hızlı döndürmek için muhteşem bir mecra. Ekosistemi ile büyüyor. Büyüklüğün 14 milyar liraya ulaştığı ifade ediliyor. Ancak 'sorumsuz siteler' tüketiciyi aldatırken aslında gerçek iş erbaplarına zarar veriyor. Sosyal medyaya gelince inanıyorum ki sağduyunun sesi olmalı, sahibinin sesi değil. İnanıyorum ki internet tabanlı işlerin büyüyebilmesi için kurucusu, kullanıcısı, kural koyucusu hep birlikte hareket etmeli. İnteraktif Pazarlama Zirvesi 2012'de bugün ve yarın internetin hayatımıza girmesiyle değişen iş dünyamızdaki değişimi örnekleriyle göreceğiz. Bugün özellikle ülkemizin öncü kuruluşları ve onların uygulamalarını dinleyecek, sorular soracağız. İnterneti bizden önce iş süreçlerine katarak yol alanlardan feyiz alacağız. Bu nedenle iki gün boyunca 43 yerli ve yabancı konuşmacıyı dinleyecek ve öğreneceğiz. Marketing Türkiye ve Marketing And Management Instutie interaktif mecranın bir araya gelmesi için 7 yıldan bu yana IPZ platformu oluşturuluyor. 2006'da acaba 100 kişi toplanır mı dediğimiz İPZ geçtiğimiz yıl 2 bin 400 kişinin katıldığı devasa bir organizasyon haline geldi."

Bu arada yarın da devam edecek zirveye, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılması bekleniyor.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç - Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İnteraktif Pazarlama Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement