Irak - Son Dakika
Ekonomi

Irak

Irak

8.Her yıl 15-18 Ekim'e düzenlenen Uluslararası Erbil Ticaret Fuarı'nın açılışı dolayısıyla Şehit Sami Abdurrahman Parkı fuar alanında tören yapıldı.

15.10.2012 18:14

8. Uluslararası Erbil Ticaret Fuarı 23 ülkeden 850 firmanın katılımıyla açıldı

Her yıl 15-18 Ekim'e düzenlenen Uluslararası Erbil Ticaret Fuarı'nın açılışı dolayısıyla Şehit Sami Abdurrahman Parkı fuar alanında tören yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından başlayan törene Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, IKBY Başkanlık Divan Başkanı Fuat Hüseyin, Türkiye Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen ve Ticari Ateşe Sayer Erbil, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Türk ve yabancı işadamları ile firma yetkilileri katıldı.

-"Türkiye ile ilişkilerimiz daha da gelişecek"-

IKBY Divan Başkanı ve Türkiye Erbil Ticari Ateşesi Sayer Erbil ile Türk firmaları için ayrılan stantları tek tek gezen Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk şirketlerinin gösterdiği yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti. Çelebi, "İyi komşuluk ilişkilerimizin semeresini şu an alıyoruz. Fuara en fazla katılımı Türkiye kökenli firmalar gösterdi. 80'nin üzerinde Türk firması fuara katıldı. Bu, ticari ilişkilerimizin ulaştığı boyutu göstermesi açısından önemlidir" dedi.

Beklentilerinin üzerinden bir katılım olduğunu kaydeden Çelebi, şunları söyledi:

"Türkiye'den yeni geldim, gördüğüm kadarıyla Türkiye, yönetim olarak, millet olarak ve şirketler olarak burayla ilişki geliştirip, yatırım yapmak istiyorlar. Aramızda siyasi bir sınır var ama ekonomik bakımından halklar arasındaki ilişkiler bakımından herhangi bir sıkıntımız yok. Ekonomik ilişkileri geliştirelim, bu her iki tarafın refahı için daha güzeldir. Bakanlığımızın kayıtlarının yüzde 50'sini Türk firmalar oluşturuyor, bakanlığımıza 1100 firma kayıt yaptırmış, daha da fazla olması için çabalıyoruz."

IKBY Başkanlık Divan Başkanı Fuat Hüseyin ise Türk firmalarının fuara gösterdikleri yoğun katılımın kendilerini sevindirdiğini belirterek "Türkiye ile olan ilişkilerimiz sürekli gelişiyor. Türkiye firmalarının fuara bu kadar büyük sayıda katılmaları Türkiye ile bölge arasında gelişen ilişkilerimiz bir tek siyasi yönden değil bütün alanlarda ve tabii özellikle ekonomik alanda ne kadar geliştiğini gösteriyor" diye konuştu.

Muhabir: Hayrullah Saruhan/ Mustafa Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar - ERBİL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement