İran ile Nükleer Anlaşma Haberleriyle Petrol Düşüşe Geçti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran ile Nükleer Anlaşma Haberleriyle Petrol Düşüşe Geçti

İran ile Nükleer Anlaşma Haberleriyle Petrol Düşüşe Geçti
14.07.2015 09:47  Güncelleme: 10:38

BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler ve Almanya'nın, İran ile nükleer silahların kontrolü konusunda anlaşmaya varması üzerine petrol fiyatları inişe geçti.

BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler ve Almanya'nın, İran ile nükleer silahların kontrolü konusunda anlaşmaya vardığı yolundaki haberler üzerine petrol fiyatları inişe geçti.

1 DOLARLIK DÜŞÜŞ

Anlaşma haberlerinin ardından Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Brent petrolünün varil fiyatı yaklaşık 1 dolarlık düşüşle 57 doların da altına gerileyerek 56.94 dolara kadar indi.

İRAN'IN DURUMU

Piyasayı etkileyen haberlere göre, ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ve Almanya'nın İran ile bir süredir Viyana'da sürdürdüğü görüşmeler anlaşma ile sonuçlandı. Buna göre, Tahran'ın nükleer faaliyetlerini kısıtlaması karşılığında, büyük devletler bu ülkeye uyguladığı yaptırımları azaltacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İran ile Nükleer Anlaşma Haberleriyle Petrol Düşüşe Geçti - Son Dakika


Advertisement