İso Başkanı: "Yüzde 4'lük Büyüme Riske Girdi" - Son Dakika
Ekonomi

İso Başkanı: "Yüzde 4'lük Büyüme Riske Girdi"

İso Başkanı: "Yüzde 4\'lük Büyüme Riske Girdi"

İSTANBUL Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2012 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirerek, "İkinci çeyrekte büyüme beklentilerin altında kalmıştır."

10.09.2012 18:03

.

İSTANBUL Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2012 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirerek, "İkinci çeyrekte büyüme beklentilerin altında kalmıştır. İlk altı ayda ortalama büyümenin yüzde 3,1 olarak gerçekleşmesi, yılın tamamı için öngörülen yüzde 4'lük büyümenin yakalanmasını riske atmıştır. Ekonomi iç talebi canlandırıcı tedbirlerin artık süratle gündeme gelmesi gerektiğini hatırlatan bir noktada bulunuyor" dedi.

İSO Başkanı Küçük açıklamasında şu görüşleri ifade etti:

"Giderek düşme eğiliminde olan hane halkı tüketim harcamaları ve yatırım harcamalarının eksiye geçmesi, iç talepteki durgunluğun ikinci çeyrekte daha da ciddi bir boyuta ulaştığını göstermesi açısından önemli ve düşündürücüdür. İç talepteki durgunluk, dolaylı vergi gelirlerinin katkısını da küçültmüştür. Elde edilen büyümede, kamu kaynaklı tüketim harcamalarının yanında özellikle ihracat etkili olmuş görünüyor. Bu noktada, dış ticaret verilerinin, ihracatta dolar bazında artıştan çok miktar bazında artışa işaret ettiğine, dolayısıyla, ihracattaki nispi başarının pazarlarını korumak adına ihracatçımızın fiyatından fedakarlık yapmasıyla sağlandığına dikkat çekmeliyiz. Şu gerçeğin altını çizmeliyiz ki, iç ve dış talepteki olumsuz koşullara rağmen, sanayimiz görevini yapmış ve ilk çeyrekteki yüzde 3,3'lük büyümede 0.7 puan olan katkısını, ikinci çeyrekte 0.9 puana çıkarmayı başarmıştır. Diğer taraftan, Temmuz ayında sanayi üretimi yüzde 3,4 oranında arttı. Ancak, 2012'nin ikinci yarısını ve 2013'ü riske atmamak için sanayi üretiminde daha yüksek artışlara ihtiyaç vardır" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İso Başkanı: 'Yüzde 4'lük Büyüme Riske Girdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement