İşsizlere Devlet Desteği - Son Dakika
Ekonomi

İşsizlere Devlet Desteği

İşsizlere Devlet Desteği

Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Başlatılan Meslek Sahibi Olan İşsizlere Devlet Desteğiyle İşyeri Açma İmkanı Sağlayan Projenin İlk Taliplisi Kazım Yıldırım Oldu.

29.05.2008 12:10

Başbakanlık tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında başlatılan meslek sahibi olan işsizlere devlet desteğiyle işyeri açma imkanı sağlayan projenin Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki ilk taliplisi Kazım Yıldırım oldu. Genç berber Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfından aldığı 10 bin YTL destek ile kurduğu berber dükkanını törenle açtı. Açılışa Kaymakam Selami Altınok, Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İbrahim Puran, Nebiler Köyü Muhtarı Ali Kantav, ve çevre esnaf katıldı.

Yapılan dua ve kurdela kesimi sonrasında genç berber Kazım Yıldırım'ı tebrik eden kaymakam Altınok, işine sahip çıkmasını ve azimli olması tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Selami Altınok burada yaptığı konuşmada Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında el becerisine yönelik meslek sahibi olanlara 10 bin YTL'ye kadar para yardımında bulunabileceklerini ifade ederek, "İş yeri açmaya yönelik sağladığımız para yardımı 4 yıl içinde geri ödeniyor. Birinci yıl yüzde 20'si, ikinci yıl yüzde 20'si, üçüncü yıl yüzde 30'u ve dördüncü yıl yüzde 30'unu ödeyerek borcunu kapatmış oluyor. Özellikle değişik meslek gruplarında çalışmış ve belgesi olan ve işyeri açacak imkanı olmayanları devlet olarak desteklemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Kaymakam Selami Altınok ve Belediye Başkanı Mehmet Habalı berber koltuğuna oturarak, dükkanın ilk müşterisi oldular.

(MA-SÇ-Y) 29.05.2008 11:54 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İşsizlere Devlet Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement