İzgören: "Strateji ile Geleceğinizi Belirleyin" - Son Dakika
Ekonomi

İzgören: "Strateji ile Geleceğinizi Belirleyin"

İzgören: "Strateji ile Geleceğinizi Belirleyin"

İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, yapılan işte birinin yol göstermesini beklememek gerektiğini söyleyerek, “Kimse size yol gösteremez. Çünkü herkesin yeteneği ve kapasitesi farklı. Yolu bulacak olan sizsiniz.

19.02.2018 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, yapılan işte birinin yol göstermesini beklememek gerektiğini söyleyerek, "Kimse size yol gösteremez. Çünkü herkesin yeteneği ve kapasitesi farklı. Yolu bulacak olan sizsiniz. Bilgileri alırsınız, kullanırsınız ve yolunuzu bulursunuz" dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD) Gelişim Atölyesi toplantıları kapsamında Ahmet Şerif İzgören'i Adanalılarla 4'üncü kez bir araya geldi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, dernek olarak kent ve ülke ekonomisine sosyal, kültürel ve ekonomik katkı koymak için çalıştıklarını, bu hedefle sayısız projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adana için çalışmaya ve projeler geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Sakarya, "Bilgiye önem veren ve bilgi güçtür sözünü sadece slogan olarak değil, genel prensip olarak belirleyen derneğimiz, 'Bilgi Güçtür', 'Gelişim Atölyesi', 'Türkiye Geleceğini Konuşuyor' toplantıları ile bilgiyi kamuoyu ile buluşturuyor. Bilgi araçtır ve etkisi diğer tüm araçlar gibi kullananın elindedir. Daha bilgili ve daha yetkin bir nesil oluşması için biz de çaba gösteriyoruz. Bunun için hayata geçirdiğimiz Çukurova GİAD Akademi projemizde de, gençleri Türkiye'nin alanlarında uzman önemli isimleriyle buluşturup, bilgiyle donatarak, iş dünyasına hazırlıyoruz" diye konuştu.

"Değerlerle Yönetmek" konusuyla Adanalılarla buluşan Ahmet Şerif İzgören de, yaklaşık 1,5 saat süren sunumunda girişimcilik, yönetim, liderlik, bilginin gücü başta olmak üzere çeşitli konulara değindi. Yönetimde, girişimcilikle, hayatta her şeyin hayal etmekle başladığına dikkat çeken İzgören, "Bir işe girişirken analiz yapmak da çok önemli. Strateji oluşturmak, planlamak ve hedef koyabilmek de diğer önemli unsurlardan birkaçı. Stratejide geleceği sen belirlersin. Birey olarak, şirket olarak, ülke olarak gelecek planı yapmazsan, biri senin için gelecek planı yapar. Kendiniz için gelecek planınız olmalı. Yoksa, gideceği yeri belli olmayan yelkenliye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Hedef koyabilmek ve strateji hazırlamak başarıyı getirir" şeklinde konuştu.

Liderlerin ekibine motivasyondan çok ilham verdiğini ifade eden İzgören, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Motivasyon o kadar gereksiz ki. Mücadele ruhuna sahipsen ekibine acayip ilham verirsin ve ilham kalıcı bir şeydir, 100 yıl bile sürer, motivasyon ise çok kısa sürer. Ekibine liderlik mi ediyorsun, o zaman emek koyacaksın, ekibinle beraber yürüyeceksin. Boynuzu çamura bulanmamış boğa, boğa değildir. Ekibinle yediğin yemek bile aynı olmalı. Başarı anında ortalıkta mısın, başarısızlık anında kayboluyor musun, yoksa başarısızlıkta çıkıp, yapılan hatayı toparlayabiliyor musun? Bütün ekip katılıp katılamadığına bakar. En önde yürüme cesaretiniz yoksa ortalıkta dolanmayın. Kendinizi bilgiyle donatın. İnsan öğrenmeyi bıraktığı zaman yaşlanır. Bilgi peşinde koşmak ise dünyanın en önemli şeyidir. Bilgini de paylaşacaksın, sadece kendine saklamayacaksın. Yeri doldurulamaz bir yöneticiysen hayatta yükselemezsin. Bilgi ışık gibidir, sızacak yer bulur ve içeri girer. Kapıyı açın, ışıktan yararlanın."

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, toplantı sonunda İzgören'e aktardığı bilgiler için teşekkür ederek, günün anısına plaket sundu. İzgören, katılanlar için kitaplarını imzaladı, fotoğraf çektirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İzgören: 'Strateji ile Geleceğinizi Belirleyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti
    10:39 Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti

    Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarının standını ziyaret etti. Erdoğan, sektörün Türkiye ve bölge ihracatına büyük katkılar sağladığını belirtti.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.


Advertisement