İzka'da Çolakoğlu Yine Başkan - Son Dakika
Ekonomi

İzka'da Çolakoğlu Yine Başkan

İzka\'da Çolakoğlu Yine Başkan

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Kemal Çolakoğlu, yönetim kurulu üyeliğine ise Ramazan Davulcuoğlu, Abdullah Kavuk ve Zekeriya Mutlu seçildi.

25.06.2013 18:52

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı ve 3 yönetim kurulu üyesi belirlendi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda yapılan İZKA Kalkınma Kurulu toplantısını İzmir Valisi Mustafa Toprak yönetti. Basına kapalı yapılan seçimde İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na 3 yıldır bu görevi yürüten Kemal Çolakoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk ile Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy aday oldu. 100 oyun kullanıldığı seçimlerde 67 oy alan Kemal Çolakoğlu yeniden İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Çabuk 25, Atasoy ise 8 oy aldı.

İZKA Yönetim Kurulu'nun 8 kişilik üyesinden kalkınma kurulunu temsil edecek 3 üyenin seçimi de yapıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Kurucu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman'ın aday olduğu seçimleri, Zekeriya Mutlu, Ramazan Davulcuoğlu ve Abdullah Kavuk kazandı.

Seçimlerden sonra açıklama yapan Kemal Çolakoğlu, "Bugün İZKA Türkiye'ye örnek olacak şekilde demokrasi güzelliği sergiledi. Başkan seçildiğim için gurur duyuyorum. İçinde rektörlerin, kaymakamların, sivil toplum kuruluşlarının ve bürokratlarının olduğu 100 kişilik kurula başkanı olmak çok önemli. Kalkınma kurulu olarak en kısa sürede kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz. 4 Temmuz'da bir çalıştay yapacağız. 2013 yılı İzmir için önemli. Hem EXPO 2020'yi takip ediyoruz hem Türkiye İktisat Kongresi'ni, İzmir İktisat Kongresi olarak 5. kez İzmir'de düzenleyeceğiz. Türkiye'nin 2023 hedeflerini tutturmada kalkınma ajanslarına büyük görev düşüyor. İZKA yine bu konuda öncülük yapacak, diğer ajanslara örnek olacak" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İzka'da Çolakoğlu Yine Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement