Kalkınma Bakanı Yılmaz Soruları Yanıtladı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Soruları Yanıtladı Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca yönelik saldırıya ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, askerlerimiz Afganistan'da dost bir güç olarak bulunuyorlar.

26.02.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca yönelik saldırıya ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, askerlerimiz Afganistan'da dost bir güç olarak bulunuyorlar. Bundan sonra da bu doğru politikalarımız devam edecek" dedi.

Yılmaz, İçişler Bakanlığınca Gölbaşı'ndaki Vilayetlerevi'nde düzenlenen Valiler Buluşması'na gelişinde basın mensuplarının Afganistan'da bir Türk askerinin şehit olduğu bir askerin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruları yanıtladı.

Şehit askere Allah'tan rahmet, yaralı askere de acil şifalar dileyen Yılmaz, şehidin ailesine başsağlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Türk milletine sabır diledi.

Afganistan'ın uzun yıllardır çok karışık bir coğrafya olduğuna işaret eden Yılmaz, ülkenin, güvenlik açısından zor bir ortamda bulunduğu söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"O ortam içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afganistan'ın içerisinde bulunduğu sorunlardan kurtulması için son derece insani bir görev icra ediyor. Silahlı kuvvetlerimiz orada yaşayan insanların refahı ve huzuru için gayret sarf ediyor. Bu olayla ilgili detaylar çok net değil doğrusu. Kimin hedef alındığı, kimin yaptığı önümüzdeki süreçte açığa çıkacaktır. Şunu söyleyebiliriz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, askerlerimiz Afganistan'da dost bir güç olarak bulunuyorlar. Afganistan'a yardımcı olmak insani anlamda destek olmak için bulunuyorlar. Bundan sonra da bu doğru politikalarımız devam edecek."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarının ve bu iddiaların yalanlanmasının hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Zaten açıklama yapılmış söyleyecek bir şey yok. Sosyal medyada, medyada zaman zaman spekülatif haberler oluyor. Sağlıklı kaynaklardan haber alınmadığı sürece bu tür hususlara hiç kimsenin itibar etmemesi gerekir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz Soruları Yanıtladı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement