Karadeniz'de İlçe Belediyelerinin Yol Seferberliği - Son Dakika
Ekonomi

Karadeniz'de İlçe Belediyelerinin Yol Seferberliği

Karadeniz'de ilçe belediyelerinin yol seferberliği Ordu'nun Ünye Belediyesi, yol çalışmaları için konkasör tesisi kurduORDU - Karadeniz'de ilçe belediyeleri yörenin coğrafi yönden zorlu ve engebeli olması sebebiyle yol çalışmalarına ağırlık veriyor.

15.06.2017 13:15

Karadeniz'de ilçe belediyelerinin yol seferberliği

Ordu'nun Ünye Belediyesi, yol çalışmaları için konkasör tesisi kurdu

ORDU - Karadeniz'de ilçe belediyeleri yörenin coğrafi yönden zorlu ve engebeli olması sebebiyle yol çalışmalarına ağırlık veriyor. Ordu'nun Ünye Belediyesi, mahallelerin yol sorununu ortadan kaldırmak ve hızlı hizmet üretmek amacıyla konkasör tesisi kurdu.

Ünye Belediyesi, Nurettin Mahallesinde kurduğu konkasör tesisi ile mahallelerdeki yol standartlarını yükseltiyor. Konkasör tesisi ile yol çalışmalarında kendi malzemesini üreten Ünye Belediyesi,maliyetten önemli ölçüde tasarruf ediyor hem de hizmetleri çok daha hızlı bir şekilde mahallelere ulaştırmış oluyor.

Tesisteki çalışmaları incelemek üzere bölgeye giden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ünye Belediyemizin bu yıl içerisinde faaliyete aldığı ocaklardan biri olan Nurettin Mahallemizdeki ocaktayız. Bu ocakta şu ana kadar 40 bin ton malzeme üretimi yapıldı ve bu malzemeyle 28 mahallemizin yol bakım çalışmaları tamamlandı.Diğer konkasör ocaklarımız da İnkur, Kadılar ve Yüceler mahallemizde bulunmakta. Bu ocaklarda ürettiğimiz malzemeyle de o bölgelerdeki yolların yapımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Tesiste çıkarılan malzemenin sadece yol bakımı için kullanılmadığını da hatırlatan Başkan Çamyar, "Ayrıca buradan çıkan malzemeyle laboratuvar sonuçlarına göre beton dökülebileceği yönünde bir rapor geldi. Yani bu malzemeyi beton döküm çalışmalarında da kullanabilmekteyiz. Bu yaz boyunca belediyemiz son derece düşük maliyetle çok daha fazla hizmet üretmiş oldu ve bizim dönemimizde çok şükür yol sorun olmaktan çıktı.Ben kırsal hizmetler müdürlüğümüzü, ekibimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Karadeniz\'de İlçe Belediyelerinin Yol Seferberliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Karadeniz'de İlçe Belediyelerinin Yol Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement