Kareniz'de balık avı drone ile havadan görüntülendi
Hamsi niyetiyle denize açılan balıkçıların ağına istavrit vurdu
SİNOP - Karadeniz'de hamsi avına çıkan balıkçılar, hamsinin göç etmesi üzerine istavrit ve diğer balık türlerini avlıyor.
Kış mevsiminde Karadeniz denilince akla gelen lezzetlerin başında gelen hamsi fiyatları cep yakarken, hamsi avına çıkan balıkçılar elleri boş döndükçe tezgahların vazgeçilmez ürünü hamsinin fiyatı her geçen gün artıyor. Soğuyan havayla birlikte hamsi yerini istavrit balığına bırakıyor. Hamsi sezonunun bittiğini belirten balıkçılar havanın da etkisiyle hamsinin Karadeniz'den gittiğini dile getirdi.
Uzun yıllardır balıkçılık yapan Anıl Alkan, hamsi sezonunun bittiğini ve artık istavrit avladıklarını belirterek, "Şu anda hamsi Rusya'da kıyıya vurdu. Buradan bitti. Şu anda biz koyları araya istavrit, torik. İstanbul tarafında torik olacak. Ondan sonra Ege tarafına geçersek sardalya, ıvır zıvır ne tutarsa onu tutacağız. Şu an da hamsi vardı. Hamsi bize güzel kazandırdı. Bitince biz de başka balıklara yönelmeyi düşünüyoruz" dedi.
Balık teknelerinin Karadeniz'deki zorlu balık avı drone ile havadan görüntülendi.
Son Dakika › Ekonomi › Kareniz'de Balık Avı Drone ile Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?