Kastamonu 3. Ahşap Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Kastamonu 3. Ahşap Fuarı

Kastamonu 3. Ahşap Fuarı

Kastamonu'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Ahşap Fuarı'nın açılışı yapıldı.

05.09.2013 17:30

Kastamonu'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Ahşap Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Kastamonu fuar alanında gerçekleştirilen ahşap fuarına, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuarda yer alan 43 firmanın özel olarak tasarladıkları ürünler tanıtıldı. Kastamonu Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz fuar ile ilgili olarak "Kastamonu Ahşap Fuarı'nın bu yıl üçüncüsünün açılışını yapmış bulunuyoruz. Ahşap dediğimizde Kastamonu'nun yeri bir farklıdır. Yüzde 65'i ormanlarla kaplı bölgemizde dünyada bulunan ağaçların en kalitelisi Kastamonu bölgesinde bulunmaktadır. Bu içinde bulunduğumuz alan Kastamonu Belediyesi'nin hizmet alanlarından birisidir. Ahşap Fuarı için tahsis ettiğimiz alanlardan birisidir. Belediye olarak fuarın katılımcıların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalar her geçen gün devam edeceğine umuyorum" diye konuştu.

SFC Entegre Orman Ürünleri Finansman ve Personel Müdürü Ömer Gülamoğlu, ahşabın önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

"Osmanlı dönemine geçmişe baktığımız zaman Kastamonu ve Kastamonu etrafında ahşabın yoğun bir şekilde işlenildiği görülüyor. Ahşabın başkenti diyorum. Potansiyeli yüksek yerden Türkiye'ye sevk ediliyor. Kastamonu; bir ahşabı nasıl işliyor. Aslında ahşap dediğimiz zaman doğmak, büyümek ve yaşatmaktır. Kastamonu'dan çıkan olay, yeni yeni tanınmaya başladı. Kastamonu aslında Osmanlı döneminde sultanların ahşap kayıkları ve işlemeleri buradaki usta ellerden gitmiştir."

Ahşap fuarındaki firmaları ziyaret eden Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise, "Bu sene birazcık daha heyecanlı bir ahşap fuarı oldu. Buraya katılan firmaların hevesini biraz daha iyi buldum. Ben katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım başarılı bir fuar geçirirler. İnşallah bundan sonra bu fuarlar devam edecek" diye konuştu.

Kastamonu halkının yoğun ilgi gösterdiği 3. Ahşap Fuarı 8 Eylül 2013 gününe kadar açık kalacak. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kastamonu 3. Ahşap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement