Katar, Türk Şirkete 17 Sahil Güvenlik Botu Siparişi Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Katar, Türk Şirkete 17 Sahil Güvenlik Botu Siparişi Verdi

Katar, Türk Şirkete 17 Sahil Güvenlik Botu Siparişi Verdi

Ares Tersanecilik, Katar için yüksek süratli 17 sahil güvenlik botu üretecek.

26.03.2014 15:09  Güncelleme: 16:30

Türk denizcilik firması Ares Tersanecilik, Katar Sahil Güvenlik İdaresi'ne yüksek süratli 17 sahil güvenlik botu üretmek için sözleşme imzaladı. 

Ares Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, sözleşmenin askeri gemi ihracatı kategorisinde tek başına en büyük kontrat olduğunu bildirdi.

Katar'daki DIMDEX Uluslararası  Denizcilik ve Savunma Fuarında gerçekleştirilen imza törenine Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok ile savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

"DEVLET ARKASINDA OLACAK"

Firmanın ciddi gayretleri sonucunda sözleşmenin imzalandığını vurgulayan Bayar, "Bizler için son derece mutluluk veren bir gelişme. Bu çalışma maksadı zaten Türk şirketlerimizi uluslararası pazar açmak. Savunma ürünlerinde işin kuralı bu. Devletimiz de bu işin arkasında olacak" değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF BÜYÜK

Savunma sektörünün ciddi ihracat hedefleri olduğunu belirten Bayar, "Kısa vadede hedefimiz 2 milyar dolarlık ihracat. 2023'te de 25 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Bu demektir ki sürekli ve daha hızlı koşmamız gerekiyor. 2014'te bölgesel krizler rol oynasa da bu defa gücümüzü Asya, Latin Amerika gibi coğrafyalarda sonuç almayı hedefleyeceğiz. Önemli platform projelerinin ihracatını başarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

"TÜRK ÜRÜNLERİNE CİDDİ TALEP VAR"

Türk savunma sanayi ürünlerinin küresel alanda ciddi manada talep görmeye başladığını dile getiren Bayar, "Bazı ürünler var ki dünyadaki ilk 5'ten birisiyiz. Sahil güvenlik ve karakol gemileri kesinlikle bu ürünler arasında. Simülatörler ve yazılım sektöründe de çok iyi bir noktadayız" dedi.

"TEK BAŞINA EN BÜYÜK SATIŞ"

Ares Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu da imzaladıkları sözleşme ile toplam 17 adet yüksek süratli sahil güvenlik teknelerinin yapımını üstlendiklerini kaydederek, "Sadece Katar'da değil, askeri gemi ihracatı tek başına en büyük kontrat diyebiliriz" dedi.

Firma olarak bölgede aktif olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini anlatan Kalafatoğlu, şunları kaydetti:

"Katar olsun, Bahreyn olsun buralarda artık tanınan bir firmayız. Temenni ediyoruz ki buradaki mevcudiyetimiz çok daha da uzun olacak. DIMDEX Fuarı diğer ülkelerle bağlantı kurulması çerçevesinde çok önemli. Bu noktada Savunma Sanayii Müsteşarlığımızın katkılarını unutmamak lazım. Bütün bu imkanlar Müsteşarlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Neticesinde de bugün gördüğünüz gibi güzel haberler ve sonuçlar ortaya çıkabiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Katar, Türk Şirkete 17 Sahil Güvenlik Botu Siparişi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • bozkurt: BAK ŞİMDİ BU OLMADI ABD İSRAİL ALMANYA RUSYA FRANSA DURURKEN TÜRKİYE DEN NİYE ALIYORSUNUZ TÜRKİYE 10 SENE ÖNCE LASTİK DONUNU BİLE İTHAL EDERDİ NE GEREK VAR SİZE EN KAZIĞINDAN EN YAĞLISINDAN DİĞER ÜLKE MODELLERİNİ ÖNERİRİZ HEM ONLAR YAZILIMLARINI DA GİZLİYOR İSTEDİĞİNDE GEMİLERİNİZİ KİTLİYOR BİZİM SSK KURUMUNU BATIRAN ESKİ MÜDÜR ÇOK KIZACAK BU HABERE ÇOK 20 2 Yanıtla
  • batmanlı: bu büyük devlet olma yolundaki bir basamak bunun gibi çok var türkiye artık üreten ülke konumuna geliyor buda birilerini rahatsız ediyor ve önü kesilmek isteniyor oynanan oyunları çoğunluk görüyor ama azınlık kör olmuş menfaat varya çok kötü 14 0 Yanıtla
  • bulut: tebrikler,gurur verici 1 0 Yanıtla

Advertisement