Kayseri'de 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılması sanayiciyi geleceğe dair umutlandırdı - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'de 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılması sanayiciyi geleceğe dair umutlandırdı

Kayseri\'de 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılması sanayiciyi geleceğe dair umutlandırdı

Kayseri'de 2021 yılı için belirlenen 3,5 milyar dolar ihracat hedefinin aşılarak 3 milyar 609 milyon 453 bin dolara ulaşılması sanayicilerin yüzünü güldürdü.

31.01.2022 12:38  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 2021 yılı için belirlenen 3,5 milyar dolar ihracat hedefinin aşılarak 3 milyar 609 milyon 453 bin dolara ulaşılması sanayicilerin yüzünü güldürdü.

Kayseri Ticaret Odası'ndan (KTO) yapılan açıklamaya göre, aralık ayı ihracat rakamlarını değerlendiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, son yıllarda küresel anlamda yaşanan büyük zorluklara rağmen ihracat rakamlarının ülke ve il bazında tarihi rekorlar kırdığını belirtti.

Açıklanan ihracat verilerinin herkesin yüzünü güldürdüğünü vurgulayan Gülsoy, "Hedeflerimiz de buna göre giderek büyümektedir. Kayseri'de 2023 yılı için 5 milyar dolarlık ihracat hedeflemekteyiz. Elde edilen başarıyı iş dünyamızın enseyi karartmadan tüm olumsuzluklara karşısında mücadele etmeleri, 'önce ülkem, önce devletim' diyerek çalışma yapmalarından görüyoruz. Sanayinin çarkları dönmekte, üreticilerimiz ve ihracatçılarımız çalışmaya, üretmeye, insanımız için istihdam oluşturmaya devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Kayseri'de önceki yıla göre ihracatın 2021'de yüzde 37,47 arttığına dikkati çeken Gülsoy, tüm bu gayret, çalışma ve azim ile Kayseri'de 3 milyar 609 milyon 453 bin dolar ihracata ulaştıklarını aktardı.

Gülsoy, hedef olarak koydukları 3,5 milyar doları geçmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

"Daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise birçok zorluğa rağmen ihracatta tarihi rekora ulaşmanın kendilerine moral verdiğini, 2022 yılında da bu performansı artırarak devam ettirme arzusunda olduklarını dile getirdi.

Geçen yıl en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geldiğini belirten Büyüksimitci, ihracat yapılan ülkelerde ise ABD, Almanya ve Irak'ın ilk 3 sırayı aldığını açıkladı.

Büyüksimitci, geçen yılın başında belirledikleri 3,5 milyar dolarlık hedefi yaklaşık 110 milyon dolar geçtiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"2022 yılı için 4 milyar dolarlık hedef belirledik. Bu hedefi gerçekleştirmek için üyelerimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kayseri üreterek büyüyen bir ilimiz. İhracat verileri başta olmak üzere birçok veride Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyoruz. Geçtiğimiz yıl devam eden pandemi ve ekonomideki zor şartlara rağmen, Kayserili sanayiciler olarak yatırıma, üretime, ihracat ve istihdama devam ettik. Bundan sonra da daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırılmasında emeği geçen ve bize bu gururu yaşatan tüm ihracatçılarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'de 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılması sanayiciyi geleceğe dair umutlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement