Koç Holding'in 58. olağan genel kurulu gerçekleşti - Son Dakika
Ekonomi

Koç Holding'in 58. olağan genel kurulu gerçekleşti

Koç Holding\'in 58. olağan genel kurulu gerçekleşti

Koç Holding'in 58. Olağan Genel Kurulu, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde gerçekleşti.

01.04.2022 19:14  Güncelleme: 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding'in 58. Olağan Genel Kurulu, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde gerçekleşti.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un katılamaması sebebiyle Genel Kurul toplantısına Ali Koç Başkanlık etti.

Toplantıda katılımcılar ile 2021 yılı Faaliyet Raporu paylaşılırken, Yönetim Kurulu Raporu okundu.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, faaliyet raporunda yer alan açıklamasında, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini ve yatırımlarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Koç Topluluğu olarak sağlıklı bilançoları, kuvvetli likiditeleri, döviz kazandırıcı faaliyetleri, geniş tedarik zincirleri ve aralıksız sürdürdükleri yatırımlar sayesinde yaşanan bu zorlu dönemde de ülke için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirten Koç, şunları kaydetti:

"2021 yılındaki 17,3 milyar TL yatırımla beraber son 5 yılda yaklaşık 53 milyar TL yatırım gerçekleştirmiş olduk. Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz ve yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Eğitim, bilim, sağlık, kültür ve sanat alanlarındaki çalışmalarıyla toplumsal kalkınmaya çok yönlü destek olduk. Yarım asrı geride bırakan Vehbi Koç Vakfı sayesinde, ticari başarılarımızla yarattığımız katma değeri çeşitli projeler ve yatırımlar yoluyla halkımızla paylaşıyoruz."

"Belirsizliklerle dolu bir seneyi daha memnuniyet verici finansal neticelerle geride bıraktık"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da faaliyet raporunda yer alan açıklamasında, Kovid-19 salgınının oluşturduğu sıkıntılarla baş etmek zorunda kaldıkları bir yılı daha geride bıraktıklarını belirtti.

Koç, "2022 yılında tüm dünyaya yetecek kadar aşı üretilmiş olacak, ancak maddi imkanları yetersiz ülkelerin aşıya erişiminde küresel dayanışmayla hareket edilemezse, sene sonunda gördüğümüz gibi yeni varyantlarla riskin süreceği aşikar. Yine de aşının yanı sıra tedavi imkanlarının da gelişmesiyle, 2022'nin ikinci yarısında pandeminin önemli ölçüde kontrol altına alınabileceği öngörülüyor. Ancak her halükarda, ülkeler ve toplumsal kesimler arasında derinleşen eşitsizliklerle, pandemi sonrasında siyasi risklerin arttığı bir dünya bulacağımız kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Koç Topluluğu'nun belirsizliklerle dolu bir seneyi daha memnuniyet verici finansal neticelerle geride bıraktığına dikkat çeken Ömer Koç, şunları kaydetti:

"Tüm gruplarımız, bütçe öngörülerinin üzerinde bir performans sergilediler. Sürekli değişebilen koşullara uygun kararları alarak, riskleri yönetip fırsatlardan istifade ederken, uzun vadeli stratejik odağımızı da muhafaza ettik. Yapı Kredi'de ortağımızın hisselerinin satın alınması ve Koç Holding ile Arçelik hisselerinin geri alım programları piyasa tarafından müspet karşılandı. 2020'de duyurduğumuz Arçelik-Hitachi ortaklığının tamamlandığı ve Ford Otosan'ın ülkemizin elektrifikasyon odaklı en büyük otomotiv yatırımına fiilen başladığı bir seneyi geride bırakıyoruz. Arçelik'in Whirlpool'un Türkiye'deki şirketini ve Entek'in Süloğlu rüzgar enerjisi santralini satın alması da yıl içinde attığımız diğer önemli adımlardı. Başarılı finansal neticelerimize yansıyan operasyonel ve stratejik kararları hızla alıp hayata geçirirken, değişimi kucaklayan bir kültürü yerleştirme çabalarımızın meyvelerinden istifade ediyoruz.

Dijital dönüşüm, çevik yönetim, sıfır bazlı bütçeleme, inovasyon ve girişimcilik projelerimizle şekillenen kültürel dönüşüm programımızın kapsamına bu sene, önemli bir adım atarak karbon dönüşüm ayağını da ekledik. Küresel ekonominin ve siyasetin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen bu konunun, yakın gelecekteki rekabetçiliğimizi şekillendireceği açıktır. Karbon Dönüşüm Programımız, bizi bu geleceğe hazırlayacak iddialı ve gerçekçi bir bakış açısı sunacak. Ne mutlu ki 2021 senesinde de Ülkemizin en itibarlı markası olarak gösterildik. Her zaman vurguladığım üzere, itibarımızın en önemli unsuru geleceğimiz olan gençlerimiz nezdindeki algımızdır. Koç Topluluğu, onların umutlarını besleyen ve ideallerini gerçekleştirmelerini mümkün kılan güvenilir bir paydaş olmak için elinden geleni yapmayı sürdürecektir. Şartlar ne olursa olsun, miras aldığımız asırlık kurumsal değerlere sımsıkı sarılarak Ülkemiz ve insanlık adına en iyisini yapma gayretinde olacağız."

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ise faaliyet raporunda yer alan açıklamasında, yaşanan zorluklara rağmen, portföylerinin yapısı, basiretli finansal yönetim ve sağlam iş stratejisiyle seneyi tüm gruplarında bütçenin üzerinde, sıra dışı bir finansal performansla kapatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çakıroğlu, "2021'de konsolide gelirlerimiz yüzde 89 artışla 346,7 milyar TL'ye ulaşırken, kombine yurt dışı gelirlerimiz 19 milyar doları seviyesinde gerçekleşti. Belirsizlik ortamına rağmen 2021'de yaptığımız 17,3 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senedeki yatırımlarımızın toplam tutarını 53 milyar TL'ye çıkardık. Küresel büyüme vizyonumuz doğrultusunda yurt dışı yatırım faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yürüttükleri tüm dönüşüm programlarının öznesinin, gurur duydukları insan kaynağı olduğunu ifade eden Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kapsamlı programlarla tüm şirketlerimizde çevik yönetim anlayışını yaygınlaştırıyor, şirket içi diyalog mekanizmalarını iyileştiriyoruz. Stratejik iş gücü dönüşümü çalışmalarımız da 2021 yılında hız kazandı. Forbes Dergisi'nin yayımladığı Dünyanın En İyi İşverenleri araştırması listesinde son 5 yıldır devam eden Türkiye birinciliğini 2021 yılında da bırakmadık, Koç Holding bir önceki yıla göre 124 sıra yükselerek dünyanın en iyi 165. işvereni seçildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Koç Holding'in 58. olağan genel kurulu gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement