Kso Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kso Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu Açıklaması

Kso Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu Açıklaması

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'de üretim yapan firmaların vergilerini İstanbul'da ödediğini belirterek, "Firmalardan veya Maliye Bakanlığından isteğimiz, burada üretim yapıyorsa vergisini de burada ödeme imkanı verilsin.

25.01.2017 15:59

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'de üretim yapan firmaların vergilerini İstanbul'da ödediğini belirterek, "Firmalardan veya Maliye Bakanlığından isteğimiz, burada üretim yapıyorsa vergisini de burada ödeme imkanı verilsin." dedi.

Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli'de üretim yapan bazı firmaların İstanbul'da vergilerini ödediğini belirtti.

Söz konusu firmaların vergilerini Kocaeli'de ödemesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Zeytinoğlu, "Biz çok uluslu firmaya merkezini Kocaeli'ne taşı dersek, samimi olmaz. Böyle bir talebimiz de zaten yok. Oradaki firmalardan veya Maliye Bakanlığından isteğimiz, burada üretim yapıyorsa vergisini de burada ödeme imkanı verilsin.Veya vergisini İstanbul'da versin ama rakam Kocaeli'ne yazılsın. Basit bir düzenlemeyle yapılabilir diye düşünüyorum. Çünkü İstanbul'daki rakamlar, Kocaeli'nin iki misli. Biliyoruz bunu yaptığımız tespitlerle. Dolayısıyla burada ciddi bir kaybımız var. Çünkü o paydan büyükşehrimiz yüzde 5 pay alıyor. Bizim arzumuz ilimizde yapılan yatırımları hızlı bir şekilde yapılması ve bunun için de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin daha fazla kaynağa ulaşmasını hedefliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Merkez Bankasının hareketinin doğru olduğuna inanıyorum"

Kocaeli'nin kapasite kullanım oranlarına da değinen Zeytinoğlu, "Biz Merkez Bankasıyla eş zamanlı yapıyoruz. Bizim ilimizde yaptığımız çalışmada hem ay bazında, 2016 Ocak ayına göre hem de 2016 Aralık ayına göre çok ufak bir artış kıpırdanma var. Biz olumlu yönde artışı da çok pozitif olarak görüyoruz. Ocak ayında 70,7 oranında bir kapasite kullanım oranı var. Bunu da biraz otomotiv yan sanayinin ihracatına bağlıyoruz. Aralık ayında biliyorsunuz, rekor bir ihracat yapmıştık. Bu da olumlu bir gelişme." ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, dün Merkez Bankasının faiz kararını piyasanın şartlarına uyum olarak değerlendirdiklerini vurgulayarak, "Biz tabii ki faizlerin artmasını istemeyiz. Kurdaki hızlı ileri gidiş bizim tercih ettiğimiz bir şey değildir. Genel prensip olarak sanayiciler TL'nin değerli olmasını istemeyiz, yani dövizin biraz daha yüksek değerinde olmasını isteriz ama böyle sıçramalarla hiçbir zaman işimiz olmaz yani böyle 1 ayda 3 bin 300 liradan 3 bin 800'e gelmesini istemeyiz. Merkez Bankasının hareketini doğru olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kso Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement