Kuveyt Türk'ün 'Denetim Danışmanlık Dönüşüm' programına altın ödül - Son Dakika
Ekonomi

Kuveyt Türk'ün 'Denetim Danışmanlık Dönüşüm' programına altın ödül

Kuveyt Türk\'ün \'Denetim Danışmanlık Dönüşüm\' programına altın ödül

Dünyanın en prestijli danışmanlık şirketlerinden biri olan Brandon Hall tarafından düzenlenen Öğrenmede Mükemmellik Ödülleri 2021'de, Kuveyt Türk Akademi, Teftiş Kuruluna alınan müfettiş yardımcılarına yönelik düzenlediği 'Denetim, Danışmanlık, Dönüşüm (D3)' programıyla altın ödüle layık görüldü.

26.08.2021 09:32  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en prestijli danışmanlık şirketlerinden biri olan Brandon Hall tarafından düzenlenen Öğrenmede Mükemmellik Ödülleri 2021'de, Kuveyt Türk Akademi, Teftiş Kuruluna alınan müfettiş yardımcılarına yönelik düzenlediği 'Denetim, Danışmanlık, Dönüşüm (D3)' programıyla altın ödüle layık görüldü.

Türkiye'nin En İyi İşvereni ödülünü 2021 yılında da kazanan Kuveyt Türk, ödül alan başarılı eğitim modelleriyle de öne çıkıyor. Dünyanın en prestijli danışmanlık şirketlerinden biri olan Brandon Hall tarafından düzenlenen Öğrenmede Mükemmellik Ödülleri kapmasında geçtiğimiz yıl 10 farklı kategoride ödül alan Kuveyt Türk Akademi, Türkiye'den tek seferde en çok ödül kazanan kurumsal akademi olmuştu. Akademi, Öğrenmede Mükemmellik Ödülleri 2021'de ise 'En İyi Yetenek ve Beceri Geliştirme Programı' kategorisinde altın ödülün sahibi oldu. Akademi, altın ödüle, Teftiş Kuruluna alınan müfettiş yardımcılarının gelişimi için özel olarak tasarladığı D3 (Denetim, Danışmanlık, Dönüşüm) programındaki başarısıyla layık görüldü.

Geleceğin müfettişlerine 18 ay süren özel eğitim

Verilen bilgiye göre, bankanın stratejik programları arasında yer alan D3 programı, Teftiş Kuruluna alınan müfettiş yardımcılarının mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2019 yılında başlatıldı. D3 yetenek programı kapsamında işe alınanlara, geleneksel müfettiş yardımcılığı işe alım programlarından farklı olarak bazı ek haklar sağlanıyor. 18 ay süren eğitim, adaptasyon, düşünme ve uzmanlaşma aşamalarından oluşan D3 programı, sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek trendler doğrultusunda şekillenen bir yetenek ve beceri geliştirme programı olmasıyla da öne çıkıyor. Katılımcıların farklı alanlarda gelişimine odaklanan program kapsamında, işe yeni başlayanlara 7 iş günü simülasyon eğitimi, 57 iş günü sınıf eğitimi, 120 saat sanal sınıf eğitimi ve genel müdürlük/şube iş başı eğitimleri veriliyor. Katılımcılara, Veri Analisti Yetiştirme Programı'nda ileri düzey Microsoft Excel, PowerBI ve SQL eğitimleri verilerek bu alandaki trend konular hakkında gelişimleri desteklenmektedir.

Bankanın Teftiş Kurulu'na alınan personelin program boyunca iletişim, problem tanımlama ve çözme, iç denetimin önemini ve değerini artırma gibi birçok beceri ve yetkinliğinin geliştirilmesi de amaçlanıyor. D3 programıyla çalışanlara banka tarafından finanse edilerek yüksek lisans yapma imkanı sunulurken, D3 Akademi ile de müfettiş yardımcılarına piyasanın önde gelen eğitim firmaları tarafından tasarlanmış özel eğitimler veriliyor. Müfettiş yardımcıları, programa özel dizayn edilen eğitim, gelişim ve sertifika programlarıyla kariyerleri süresince gelişimlerini sürdürme imkanı buluyor.

Akademi programları devam ediyor

Banka, 2017'de hayata geçirdiği Bankacılık Okulunu, geçtiğimiz aylarda Kuveyt Türk Akademi'ye dönüştürdü. Akademide, "hem akışta hem çevik" sloganıyla çalışanlara yönelik diğer alanlardaki eğitimler de tüm hızıyla devam ediyor. Mesleki ve yetkinlik gelişim eğitimlerinin yanı sıra Gelişim Mutfağı kapsamında yürütülen eğitimleriyle ve özgün eğitsel tasarımlarıyla öne çıkan akademide, farklı eğitim metotlarıyla hazırlanan ve hibrit olarak kurgulanan 24 farklı gelişim yolculuğuyla çalışanların kariyer mimarisi destekleniyor. Kuveyt Türk Akademi, Veri Analisti Yetiştirme Programı, Veri Bilimcisi Yetiştirme Programı, Dijital Yetkinlik Geliştirme Programı, Müşteri Deneyimi ve Tasarım Odaklı Düşünme gibi birçok eğitimle çalışanları geleceğin iş dünyasına hazırlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kuveyt Türk'ün 'Denetim Danışmanlık Dönüşüm' programına altın ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti
    17:19 Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti

    Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Koca, Demir'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Demir ise ticaret odası ile iş birliğine her zaman açık olduklarını vurgulayarak, Hamamözü ilçesini kalkındırmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Koca ve Demir, Hamamözü'nde bulunan bazı işletmelere ziyarette bulunarak, esnafla sohbet etti.

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Avukat Ali Kızılay: Bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesintileri haksız şart oluşturuyor
    16:55 Avukat Ali Kızılay: Bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesintileri haksız şart oluşturuyor

    Avukat Ali Kızılay, bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesinti ve işletme işlemi yapabildiğini söyleyerek, müşterilerin geriye dönük 10 yıllık kesintiyi talep edebileceğini belirtti. Kızılay, bu durumun haksız şart oluşturduğunu ve tüketici hakem heyetlerine başvuru yaparak ücretleri talep etme imkanı olduğunu ifade etti.

  • Isparta'da Kaçak Avcılıkta Kullanılan 600 Metre Fanyalı Ağ Ele Geçirildi
    16:54 Isparta'da Kaçak Avcılıkta Kullanılan 600 Metre Fanyalı Ağ Ele Geçirildi

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yapılan su ürünleri denetiminde, kaçak avcılıkta kullanılan 600 metre fanyalı ağ ele geçirildi. Eğirdir Gölü'nde gerçekleştirilen denetimde, ağ içerisinden çıkan canlı su ürünleri göle bırakıldı. Ekipler, kaçak avcılıkla mücadeleye devam edecek.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1,5 ay sonra toplandı! Masada üç önemli konu başlığı var
    16:50 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1,5 ay sonra toplandı! Masada üç önemli konu başlığı var

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Orta Doğu'da yükselen tansiyon, enflasyon ve fahiş fiyatlar ele alınacak.

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız
    16:43 Hazine ve Maliye Bakanlığı: Ülke İş birliği Çerçevesi iddiaları asılsız

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Dünya Bankası kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor ve kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi bulunmamaktadır.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'
    16:39 Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu'daki projelerin devam edeceğini belirtti. Vali Dallı, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırım olduğunu söyledi.


Advertisement