Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) Daire Başkanı Mehmet Tombul, 2014 yılında yaşanan çok sayıda maden kazasının herkesi çok üzdüğünü söyledi.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen programda Bilecik ve çevre illerden gelen maden ocağı işletmecileriyle buluşan Tombul, iş kazaları konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Dünyada madencilik konusunda marka değeri oluşturamadıklarını ve bu yolda titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Tombul, şöyle konuştu:
"2017'de 73, 2016'da 83, 2015'de maalesef 79 kişiyi kaybettik. Bu kazaların hepsi kömürde olmadı, hiç kaza olmaması gereken mermerde de ölümler oldu. Dünyada bu görünüşümüz ile maalesef bir marka değeri oluşturamıyoruz. Bunun yolunu sıfır kaza ile çözmeye çalışıyoruz. Bu hepimizin üzerine düşen bir vazifedir. Bu işi başarmış ülkelerin uzmanları bize gelip eğitim verecekler, hep beraber bu sorunları çözmeye çalışacağız. Somut adımlar atacağız."
Dünya bor rezervinin yüzde 72'sine sahip olarak büyük potansiyel bulunduğuna dikkat çeken Tombul, "Dünyadaki rezervde çok üstün olmanın pek de büyük önemi yok. Dünyadaki bor rezervinin piyasası belli, 2,5-3 milyar dolar. Biz bugün dünyaya 2,5-3 milyar dolar mermer ihraç ediyoruz. Ben diyorum ki bor yerine kömürümüz olsaydı da doğalgaz ithalatı yerine bu kömürlerimizi yakarak enerji elde etseydik. Dışarıya verdiğimiz paralar burada kalsaydı." ifadelerini kullandı.
Tombul, toplantı süresince maden işletmecilerine iş güvenliği ve sağlığı, sektördeki son durum ile gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Son Dakika › Ekonomi › Maden Ocağı İşletmecileri Bilecik'te Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?