Mart Ayı Enflasyon Verileri Beklentilerin Üzerinde - Son Dakika
Ekonomi

Mart Ayı Enflasyon Verileri Beklentilerin Üzerinde

Mart Ayı Enflasyon Verileri Beklentilerin Üzerinde

Ata Yatırım Başekonomisti Girgin, enflasyonunun beklentilerin üzerinde çıkmasının gıda fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını söyledi.

03.04.2013 13:09  Güncelleme: 13:16

Erdal Çelikel - Ata Yatırım Başekonomisti Gülay Elif Girgin, Mart ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde çıkmasının gıda fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını belirterek, "Gıda fiyatlarındaki yüzde 2,04'lük artışın 2009 yılından bu yana en yüksek Mart ayı artışı olduğunu görüyoruz" dedi.

Girgin, açıklamasında enflasyondaki beklentilerin üzerinde gelen aylık artışın gıda kaynaklı olduğunu söyledi. Gıda fiyatlarındaki yüzde 2,04'lük artışın 2009 yılından bu yana en yüksek Mart ayı artışı olduğunu kaydeden Girgin,

"Mart ayı verisi ile gıdadaki ilk üç aylık fiyat artışı yüzde 7,1'e ulaşmıştır ki bu seviye ilk çeyrekte yüzde 2,6 olan manşet enflasyonun neredeyse 3 katıdır" diye konuştu.

Mart ayı enflasyonunun Merkez Bankası'nın para politikasını etkileyeceğini öngörmediklerini dile getiren Girgin, "Merkez Bankası, şu an enflasyondan daha ziyade sermaye akımlarının büyüme ve finansal istikrara olan etkilerine odaklanmış durumda. Dolayısıyla enflasyon verisine bir tepki beklemiyoruz" ifadesini kullandı.

Girgin, Ata Yatırım olarak yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 7 seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi.

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mart Ayı Enflasyon Verileri Beklentilerin Üzerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement