Merrill'in Zararı Hükümet Baskısıyla Gizlendi - Son Dakika
Ekonomi

Merrill'in Zararı Hükümet Baskısıyla Gizlendi

Merrill\'in Zararı Hükümet Baskısıyla Gizlendi

Bank Of America'nın (Bofa) Ceo'su Kenneth Lewis'in, New York Başsavcılığına Yaptığı Yeminli Tanıklıkta, Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke ve Hazine Eski Bakanı Henry Paulson'ın, Kendisine Zor Durdumdaki Merrill Lynch'i Satın Alma Planı Konusunda Sessiz Kalması İçin Baskı Yaptığını Söylediği Ortaya Çıktı.

24.04.2009 01:42

Bank of America’nın (BofA) CEO’su Kenneth Lewis’in, New York Başsavcılığına yaptığı yeminli tanıklıkta, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke ve Hazine eski Bakanı Henry Paulson’ın, kendisine zor durdumdaki Merrill Lynch’i satın alma planı konusunda sessiz kalması için baskı yaptığını söylediği ortaya çıktı.

The Wall Street Journal’de yeralan habere göre, Lewis, geçen şubatta New York Başsavcısına yaptığı yeminli şahitlikte, Paulson ve Bernanke’nin, Merrill Lynch’te derinleşen mali zorluklarla ilgili herhangi bir fikir beyan etmeyip, sessiz kalması konusunda kendisine talimat verdiğini aktardı. Habere göre, FED ve Hazine Lewis’ten, BoFA’nın Merrill’i ve onun büyük zararlarını absorbe etmesine yardım edecek hükümet fonuyla ilgili bildiklerini kimseyle paylaşmamasını istedi.

Normal şartlar altında, bankalar hissedarlarını önemli mali gelişmeler konusunda uyarmak zorunda. Fakat yaşanan kriz, bu tür açıklamaları ikinci planda bıraktırabiliyor.

Hissedardan gizlendi

Geçen yılın sonlarında Wall Street devamlı düşerken BofA, Merrill Lynch’i satın alması için yoğun hükümet baskısıyla yüzleşti. Merrill’in zararının açıklanması, BofA’nın hissedarlarına anlaşmayı engelleme yönünde fırsat verecekti. New York başsavcılık temsilcisi Andrew Cuomo’nun sorularına Lewis, "Bu, Bank of America’nın hissedarlarının bilmesi gereken bir şey değil mi. Bu benimle ilgili değildi. Bernanke ve Paulson anlaşmanın tamamlanması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, bu ABD’nin mali sistemine büyük risk getirebilirdi" karşılığını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Merrill'in Zararı Hükümet Baskısıyla Gizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement