Mobiliz'den Bir Başarı Daha - Son Dakika
Ekonomi

Mobiliz'den Bir Başarı Daha

Mobiliz\'den Bir Başarı Daha

Mobiliz, üçüncü kez Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer aldı.

19.11.2011 11:47  Güncelleme: 14:19

Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri A.Ş, üç yıl üst üste Deloitte Teknoloji Fast50 2011 Programı'nda, 2009 ve 2010 yılından sonra 2011 yılında da Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji kuruluşu arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Deloitte'in, Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemek amacıyla yürüttüğü, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı sonuçları belli oldu. Mobil takip sistemleri alanında sektörün lider ve yenilikçi şirketi Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri A.Ş., Deloitte Teknoloji Fast50 2011 Programı'nda Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında yer aldı.

Merkezi Türkiye'de bulunan kuruluşların katılabildiği Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı kapsamında, katılımcı firmalar 2006-2010 yılları arasında net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye rakamlarına göre ilk 50 firma arasında girmeye hak kazandı.

Mobiliz, Deloitte tarafından her yıl düzenlenen, "Deloitte Teknoloji Fast50 2009 Programı"nda, 2004-2008 yılları arasında cirosunda kaydettiği % 7225 oranındaki büyüme ile Türkiye 4.sü olmuş, 2010 yılında da yeniden ödüle layık görülerek üst üste 2 yıl Deloitte Fast50 ve Fast500'e girme başarısı göstermişti. Mobiliz, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA 2009 Programı'nda ise 500 şirket arasında 13.sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Yüzde 50'lik pazar payı ile sektörde lider konumda

Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Levent Aydoğan, mobil bilgi iletişimi alanında çoğunluğu sektör liderlerinin oluşturduğu Türkiye'nin en önde gelen kuruluşlarının tercihi, lider ve yenilikçi teknoloji şirketi olarak, son 5 yıllık dönemde ortalama muazzam bir büyüme hikâyesine imza attıklarını belirterek, sektörde yüzde 50'ye yakın pazar payı ile lider konumda bulunduklarını söyledi.

Levent Aydoğan şöyle konuştu: "Geliştirdiğimiz sistemler ile müşterilerimize bulundukları sektörde rekabet avantajı sağlamak ve ülkemizin gelişmişlik seviyesine katkıda bulunmak en büyük amacımız. Bu hedef doğrultusunda telekomünikasyon ve bilişim sektöründeki en son teknolojik gelişmeleri ve entegre sistem çözümleri, en etkin şekilde kurum ve kuruluşların kullanımına sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu gaye ile Bilkent Cyberpark'ta bulunan Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Ar–Ge çalışmalarımızı ve yeni nesil sistemler üretmeyi sürdürüyoruz."

Şirketlerin son 5 yıllık süreçteki büyüme rakamları önemli

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2011 Programı'na katılmak isteyen şirketlerin 2006 yılında en az 50.000 Euro, 2010 yılında ise en az 800.000 Euro net satış geliri elde etmiş olmaları, merkezlerinin Türkiye'de bulunması ve bir "teknoloji şirketi" olması gerekiyor. Programda, faaliyet gelirlerinin önemli kısmını sağladığı bir teknolojiye sahip olan ya da gelirlerinin önemli bir bölümünü teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran firmalar, "teknoloji şirketi" olarak tanımlanıyor. Diğer şirketlere ait bir teknolojiyi farklı bir şekilde kullananlar ise bu başlık altında değerlendirilmiyor.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki Deloitte Teknoloji Fast50 programlarında sıralamaya giren firmalar, EMEA'nın en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı'na girmeye de otomatik olarak hak kazanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Mobiliz'den Bir Başarı Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement