
Türkiye'nin önde gelen perakende gruplarından Mudo’nun sahibi Mustafa Taviloğlu "Mudo iyi bir Türk markası olmazsa dünyada başarı gelmez. Tam donanımla, Türkiye’deki kadar güçlü olduğumuzda yurtdışına açılacağız. 2010’da bu konuda ciddi atılıma geçeceğiz" dedi.
TÜRK perakende sektörünün duayeni, Mudo’yu 1964 yılında yaratan iki isimden biri olan Mustafa Taviloğlu, dünyada güçlü ve başarılı olmak için öncelikle iyi bir Türkiye markası olmaları gerektiğini söyledi. "10 yıldır Türkiye’nin markasıyım diyorum. Mudo iyi bir Türk markası olmazsa dünyada başarı gelmez" diyen Taviloğlu uluslararası arenada kendini kanıtlamış tüm markaların kendi ülkelerinde çok başarılı ve güçlü olduğunu kaydetti.
2010’DA YURTDIŞI HEDEFİ: Tam donanımla, Türkiye’deki kadar güçlü olacakları zaman yurtdışına açılacaklarını anlatan Mustafa Taviloğlu şöyle konuştu: "Türkiye’de karşımda İspanyollar, yanımda İngilizler, üst katımda Amerikalılar, alt katımda İtalyanlar var. Türkiye’de dünya ile rekabet ediyoruz. Türkiye’deki kadar güçlü olacağımız zaman yurtdışına açılacağız. Gitmiş olak için gitmeyiz. 2010’dan sonra bu konuda ciddi atılıma geçeceğiz. İyi bir ekibimiz var. Başarıda katkıları çok. Onların hayali de Mudo’yu yurtdışında görmek."
HER HAFTA BİR TEKLİF: 2007 yılında yüzde 30 büyüme kaydeden Mudo 2008 için de benzer bir hedef koymuş. Yurtdışından pekçok teklif aldıklarını açıklayan Taviloğlu, şunları söyledi: "Teklif almadığımız bir hafta bile geçmiyor. Teklifler daha çok finansal katkı şeklinde geliyor. Buna ihtiyacımız yok. Yurtdışından franchise almak isteyenler var. Buna da sıcak bakmıyoruz. Bizimle aynı işi yapan bir şirketle sinerji yaratacak işbirliğine sıcak bakarız. Buna da vakit var."
10 YIL SONRA İLK MAĞAZA: İstanbul’da 10 yılın ardından ilk kez Nişantaşı ve İstinyePark’ta mağaza açan Mudo, perakende dünyasından tam not aldı. Taviloğlu, karşılarına Nişantaşı ve İstinyePark gibi fırsatlar çıkınca değerlendirdiklerini belirtti. 700 metrekare büyüklüğündeki İstinyePark Mudo City mağazası Şükrü Dudu erkek berberi, i-pod müzik dinleme alanları, açık mutfak, kitapçı ve kafeterya hizmetleriyle dikkat çekiyor.
Perakende zirvesi gibi Mudo buluşması
MUDO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu bir süre önce açtığı ve büyük beğeni toplayan İstinyePark Mudo City mağazasında Türk perakende sektörünün önde gelen isimlerini ağırladı. Perakende zirvesine dönüşen geceye Oğuz Satıcı, Hüsnü Özyeğin, Abdullah Kiğılı, Burç Cemiloğlu, Sait Akarlılar, Ümit Zaim, Süleyman Orakçıoğlu, Yalçın Ayaydın, Melih Çelet, Şule Zorlu, Nuşin Oral, Aslı Karadeniz, Ayşen Zamanpur, Şahin Eroğlu, Osman Benzeş, Tahsin Özlenir, Serdar Sunay, Ali Murad Kızıltaş gibi iş ve perakende dünyasının önemli isimleri katıldı.
Hürriyet’teki çiçekçi kadınlar reklamına ilgi
MUSTAFA Taviloğlu, 25 Aralık günü Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan Nişantaşı Mudo Concept mağazasının açılışını duyuran reklamın büyük ilgi gördüğünü ve çok tepki aldıklarını belirterek, Nişantaşı’nda çiçek satan iki kadının Mudo koltuklarda oturarak poz verdiği reklamı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e hediye etti. Taviloğlu "Başkana projeyi anlatınca bana ’Bu çiçekçileri al giydir, koltuğunu-şemsiyesini ver’ önerisinde bulundu. Reklamdan inanılmaz geri dönüş aldık" dedi.
Son Dakika › Ekonomi › Mudo: Türkiye'nin Markasıydık Sıra Dünyaya Açılmaya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.