Muhafazakárım Ama Siyasete Değil İhracata Bakarım - Son Dakika
Ekonomi

Muhafazakárım Ama Siyasete Değil İhracata Bakarım

Muhafazakárım Ama Siyasete Değil İhracata Bakarım

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (Tim) Yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi, AKP'nin -Hükümetin Adamı Nitelemelerine Karşı, "Bu, Aslında Seçim Sürecinde Rakiplerimin, Delege Üzerinde Tersinden Baskı Kurmak İçin Yaptığı Bir Hedef Saptırmaydı. Evet Muhafazakarım Ama Siyasi Bir Kişilik Değilim, Hiç Olmadım Da. İhracat Siyaset Üstüdür" Dedi.

11.09.2008 01:38

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi, AKP’nin-hükümetin adamı nitelemelerine karşı, "Bu, aslında seçim sürecinde rakiplerimin, delege üzerinde tersinden baskı kurmak için yaptığı bir hedef saptırmaydı. Evet muhafazakarım ama siyasi bir kişilik değilim, hiç olmadım da. İhracat siyaset üstüdür" dedi.

TÜRKİYE genelindeki 46 bin civarında ihracatçı firmanın çatı örgütü olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) önceki gün yapılan genel kurulunda 201 oy alarak başkan seçilen Mehmet Büyükekşi, kendisine "AKP’li ya da hükümetin adamı" denmesini haksızlık olarak görüyor. Büyükekşi, "Bu yakıştırmalar, seçim sürecinde rakiplerimin, delege üzerinde tersinden baskı kurrmak için yaptığı bir hedef saptırmaydı. Hükümetin adamı damgası yersem seçimi kazanamam sandılar. Evet ben dünya görüşüm itibariyle muhafazakarım ama siyasi bir kişilik değilim, hayatım boyunca hiç olmadım da. 17 yıldır bu örgütteyim ve bu sürede 13 farklı hükümetle çalıştık. İSO’da da 8 yıldır yönetimdeyim. Orada da yönetimde çok farklı siyasi görüşlere sahip arkadaşlarımızla uyumlu şekilde çalışıyoruz. Çünkü bu örgütler ve tabii ki ihracat siyaset üstüdür" dedi.

Birliklere bakın

AKP adına ya da hükümet adına TİM Başkanlığı için yarışa katılmış olsa, seçim çalışmalarının çok önceden ve farklı bir stratejiyle başlamış ve sürdürülmüş olması gerektiğini söyleyen Büyükekşi şöyle konuştu: "TİM Başkanlığı için siyasi bir mücadele verilmiş olsaydı, öncelikle 59 tane birliğin seçimlerinde büyük değişim olurdu. Çünkü, TİM’den önce onların başkanlıkları için seçimler yapıldı. O seçimlerde mevcut başkanların yüzde 90’ı yeniden seçildi. O delege tabanı da beni başkan seçti. Ben bu örgütlerde basamakları tek tek çıkarak buralara geldim. Yaptığımız işler bellidir. Her yere de seçimle geldim. Şu anda beni CHP’li arkadaşlarım da arıyor. Mesela CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu en iyi arkadaşlarımdan biridir. DSP eski milletvekilimiz Ahmet Arkan’ın oğlu Burak Arkan’ı otomotiv sektörü adına bizzat biz istedik."

İstanbul’un temsili

TİM İcra Komitesi seçimlerinde tekstil ve hazır giyimden bir temsilcinin başarılı olamamasının da sorun oluşturmayacağını savunan Mehmet Büyükekşi, kendisinin İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) çatısı altındaki Deri ve Deri Mamülleri İhracatçı Birliği’nden seçildiğini hatırlattı. Büyükekşi, "Tekstili, Bursa’dan İbrahim Burkay, konfeksiyonu da İzmir’den Jak Eskinazi temsil ediyor. Biz tüm sektörlerimizin sorunlarını aşmak için hep birlikte çalışıyoruz. Hatta sektörel anlamda ilk toplantımızı da yarın (bugün) Ankara’da 4 bakan ile tekstil ve hazır giyim sektörümüzün sorunlarına çözüm bulmak için yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Muhafazakárım Ama Siyasete Değil İhracata Bakarım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement