Mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı'na Ait Heybeliada'daki Ev, Restorasyon veya Onarım Karşılığı İhaleye Çıkarılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı'na Ait Heybeliada'daki Ev, Restorasyon veya Onarım Karşılığı İhaleye Çıkarılıyor

Mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı\'na Ait Heybeliada\'daki Ev, Restorasyon veya Onarım Karşılığı İhaleye Çıkarılıyor

Mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı'na ait olan ve İstanbul Heybeliada'da bulunan eski eser tescilli ‘bahçeli ahşap ev’, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nce restorasyon veya onarım karşılığı 30 yıl süreyle kiralamak üzere ihaleye çıkarılıyor. İhale 6 Aralık 2022'de yapılacak.

14.11.2022 11:05  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı'na ait olan ve İstanbul Heybeliada'da bulunan eski eser tescilli 'bahçeli ahşap ev', İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nce restorasyon veya onarım karşılığı 30 yıl süreyle kiralamak üzere ihaleye çıkarılıyor. İhale 6 Aralık 2022'de yapılacak.

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı'na ait olan İstanbul'un Adalar ilçesine bağlı Heybeliada Mahallesi'nde bulunan 120 ada, 5 parsel (eski 63 ada, 4 no'lu parsel), 839,06 metrekare alanlı, 'bahçeli ahşap ev' vasıflı eski eser tescilli taşınmazı, restorasyon veya onarım karşılığı kiraya vermek için ihale yapacağını duyurdu. İhalenin şartları, Resmi Gazete'de bugün yayınlanan ilanda açıklandı.

MİSAFİRHANE, BUTİK OTEL RESTORASYON OLARAK KİRALANABİLECEK

Buna göre; tarihi eser niteliğindeki evin restorasyon karşılığı kira ve işletmeye verilmesi kararı, Vakıflar Meclisi tarafından 27 Haziran 2022 tarihinde alındı. 317/300 sayılı kararla ihale şartları da belirlendi. Karara göre; tarihi ev, 30 yıl konut veya ilgili kurumların onay vermesi halinde misafirhane, butik otel ve restorasyon olarak kullanılabilecek.

SÖZLEŞME SÜRESİ 30 YIL OLACAK

Sözleşme süresi ve kira ödemeleri, yer teslim tarihinden itibaren başlayacak. Sözleşme süresi, 3 yılı inşaat/restorasyon süresi dahil olmak üzere toplam 30 yıl olacak.

KİRA BEDELLERİ 12 AYLIK TÜFE'YE GÖRE BELİRLENECEK

İlk yılın aylık kirası bin 500 TL olarak belirlendi. 2'nci ve 3'üncü yıl için aylık kira bedelleri, bir önceki yılın aylık kira bedelinin 12 aylık TÜFE ortalamalarındaki değişim yüzde oranı esas alınarak hesaplanacak. 4'üncü yılın aylık kira bedeli 15 bin TL olacak ve önceki 3 yılın 12 aylık TÜFE ortalamalara göre değişim yüzde oranı esas alınarak hesaplanacak. 5'inci yılda da kira bedeli, 30 yıllık sürenin sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedelinin TÜFE 12 aylık ortalamalara göre değişim yüzde oranı esas alınarak artırılmasıyla bulunacak.

TAHMİN EDİLEN BEDEL 6 MİLYON 427 BİN 320,17 TL

Restorasyon bedeli 6 milyon 427 bin 320,17 TL olarak tahmin ediliyor. Bu rakama; proje, çevre düzenleme, yıkım maliyeti gibi tüm maliyetleri de kapsıyor.

GEÇİCİ TEMİNAT 192 BİN 819,61 TL

Belirlenen geçici teminat bedeli, 192 bin 819,61 TL oldu. Bu bedel, tahmin edilen bedelin yüzde 3'üne denk geliyor.

İHALE 6 ARALIK'TA YAPILACAK

İhale, 06 Aralık 2022'de saat 11: 00'de Selamiali Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 10 Üsküdar/İstanbul adresinde bulunan Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası'nın 1. katında toplanacak olan ihale komisyonunca yapılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Mülkiyeti Şehzade Sultan Mehmet Han Vakfı'na Ait Heybeliada'daki Ev, Restorasyon veya Onarım Karşılığı İhaleye Çıkarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement