MÜSİAD Bölge İstişare Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

MÜSİAD Bölge İstişare Toplantısı

MÜSİAD Bölge İstişare Toplantısı

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Milletimiz istikrarı iyi kavramış, aynı partiyi göreve taşımıştır" dedi.

21.06.2011 19:49

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Milletimiz istikrarı iyi kavramış, aynı partiyi göreve taşımıştır" dedi.

MÜSİAD'ın Malatya Anemon Otel'deki 2. Bölge İstişare Toplantısında konuşan Vardan, seçimlerde Doğu ve Güneydoğu illerindeki halkın tercihlerini istikrardan yana kullanıp başarılı icraatlara devam sinyali verdiğini söyledi.

MÜSİAD'ın kurulduğu günden bu yana Anadolu'ya verdiği önemi rapor ve etkinlikleriyle açıkça ortaya koyduğunu belirten Vardan, şöyle konuştu:

"Bu toplantılar sayesinde iş adamları ve sanayiciler olarak bölgedeki sorunları gün ışığına çıkarıp, hep birlikte çözüm arayışlarına yöneleceğiz. Buradan aldığımız çıktıları da gerekli merci ve karar alıcılarına ileteceğiz. Seçimin getirdiklerinde bahsetmek istiyorum; seçim demokrasimizin güçlenmesine vesile olmuştur.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki halkımız tercihlerini istikrardan yana kullanıp, başarılı icraatlara devam sinyali vermişlerdir. Milletimiz istikrarı iyi kavramış, aynı partiyi göreve taşımıştır. Bu da uzun yıllar yatırım ve teşviklerin kıymetinin bilindiği ve halkımızın hizmet getirenleri ödüllendirdiğini net bir şekilde göstermiştir.

Yeni kurulacak hükümetin Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kalkındırma stratejisine devem edeceğine inanmaktayız. Var olan gelir seviyesindeki düşüklük ve işsizliğe çözüm getirilmelidir. Bölgemiz müteşebbis ruha sahip birçok insanı barındırmasına rağmen, bölgede iş fikirlerinin hayata geçiremeyenlerin oranı yüksektir. "

MÜSİAD olarak geliri düşük birey ve işsizlerin girişimci olmasını sağlayan mikro kredi uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini savunduklarını dile getiren Vardan, Malatya'nın teşvikler kapsamında birçok yatırım çektiğini, bu teşviklerle ekonomisinin canlandığını, istihdam açısından kalkındığını ifade etti.

Vardan, "Malatya gelişmiş illerden biri olarak, örnek alınacak cazibe merkezlerden, büyükşehir olma yolunda büyük adımlar atmaktadır. Malatya'yı ekonomik gelişimde birinci yapan kayısı üretimi olup, dışa açılması da kayısı ihracatıyla olmuştur. Bugün Malatya, OSB ve KSS'lerin katkısıyla kendini tekstil ve ara mallarda da geliştirmiştir.

İhracatın yüzde 50'den fazlasını Rusya, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine yaparak, dış ticaretteki perspektifiyle çevre illerce örnek alınmalıdır.

Malatya'nın ve birçok doğu ilinin kalkınmışlık seviyesinin artacağına inanıyorum. Bölgenin genç nüfusu dahil olmak üzere potansiyel verimli bir şekilde kullanılmadır" dedi.

Toplantıya, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Amerikan Türk Ticaret Odası Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi MÜSİAD Bölge İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement