Nevşehir'de Kışlık Patates Hasadı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Nevşehir'de Kışlık Patates Hasadı Başladı

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesine bağlı Doğala köyünde patates üretimi yapan çiftçi Murat Çiftçibaşı, sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık patates hasadına başladıklarını belirtti. Çiftçibaşı, tarladaki patatesin fiyatının 6-7 lira olduğunu, ancak marketlerde üç katı fiyata satıldığını ifade etti.

19.10.2023 13:23

Nevşehir'de patates hasadı başladı

Üretici Murat Çiftçibaşı: "Verim çok iyi"

NEVŞEHİR - Türkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden birisi olan Nevşehir'de sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık patates hasadı başladı.

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesine bağlı Doğala köyünde patates üretimi yapan Murat Çiftçibaşı; "Patates haşatına başladık. Her yıl olduğu gibi verim çok iyi. Ancak maliyetlerimiz bu yıl biraz daha yüksek. Ürünümüz şu an tarlada. Satıcıyız, ancak esnaf gelip almak istemiyor. Tarladaki patatesin fiyatı 6-7 liradan satılıyor. Genel olarak maliyetlerden sıkıntılıyız. Elektrik, mazot ve gübre maliyetlerimiz çok yükseldi. Tarlada 6-7 lira olan patates marketlerde üç katı fiyata satılıyor. Onların da bir takım giderleri var ama yine de marketteki fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bölgenin en iyi patateslerinin bu bölgede yetiştiğini söyleyen Talat Damgacı'da, verimin daha da artırılması için bir takım destekler verilmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehir\'de Kışlık Patates Hasadı Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Nevşehir'de Kışlık Patates Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement