Nexans İki Fabrikasını Türkiye'ye Taşıdı - Son Dakika
Ekonomi

Nexans İki Fabrikasını Türkiye'ye Taşıdı

Nexans İki Fabrikasını Türkiye\'ye Taşıdı

Dünyanın Önde Gelen Kablo Üretici Şirketlerinden Nexans, Türkiye'de Enerji,inşaat,petrol ve Gemi İnşa Sektörlerinde Yeni Yatırımlarla Büyümesini Sürdüreceğini Açıkladı.

07.07.2009 17:20

Dünyanın önde gelen kablo üretici şirketlerinden Nexans, Türkiye’de enerji,inşaat,petrol ve gemi inşa sektörlerinde yeni yatırımlarla büyümesini sürdüreceğini açıkladı. Nexans, Türkiye’deki enerji kabloları üretimini geliştirmeyi hedefleyen yatırım projesi kapsamında Avrupa’da kurulu bulunan iki fabrikasını Türkiye’ye taşıdığını Türkiye’ye taşınan üretim hatlarında üretim faaliyetinin, Temmuz-Ağustos 2009 döneminde başlayacağı bildirildi.

Nexans’ın İngiltere’deki fabrikası İstanbul Tuzla’ya, İrlanda’daki tesisleri ise Denizli’ye taşındı.

Nexans Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak İstanbul’a gelen Frederic Vincent, Grubun faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere şirket üst yöneticileri Pascal Portevin ve Nexans Türkiye Genel Müdürü Nursel Aydıntuğ ile bir basın toplantısı düzenledi. ‘Biz şirketi Paris’te oturarak yönetmiyoruz. Her yıl belli aralıklarla Avrupa’daki ve diğer ülkelerdeki tesislerimizi ziyaret ediyoruz ve sahadaki gelişmeleri ve fısatları değerlendiriyoruz’ diye konuşan Frederic Vincent, “Türkiye bizim için yeni yatırımlarımız ve bölgedeki faaliyetlerimiz açısından stratejik bir önem taşıyor. Buradaki çalışanlarımızla ve yöneticilerimizle biraraya gelip ticari ve endüstriyel platformumuzu nasıl daha da geliştirebiliriz ve varlığımızı nasıl büyütebiliriz gibi konuları görüşüyoruz. Türkiye’de 20 yıl gibi çok uzun zamandır bulunuyoruz. Türkiye enerji ve altyapı yatırımları açısından bizler için büyük fırsatlar sunuyor. Yatırımlarımızla bu ülkenin bir parçası olmaya devam edeceğiz” dedi.

Frederic Vincent, rüzgar enerji santralları alanında önemli bir deneyime ve teknolojiye sahip olduklarını ifade ederek “ Biz rüzgar türbinlerine yönelik bağlantı kablolarını döşüyoruz. Ayrıca türbinlerde üretilen elektriğin de genel enerji hatlarına aktarılmasını sağlayan nakil hatlarını kuruyoruz. Şa anda bu kabloların üretimi Avrupa’da yapılıyor. Türkiye’de rüzgar enerjisinin toplam enerji üretimindeki payı artarsa bu kabloların Türkiye’de üretimine de geçebiliriz” diye konuştu.

GRUP OLARAK SATIŞLARIMIZ YÜZDE 15 DÜŞECEK

Frederic Vincent, küresel kriz nedeniyle şirketin Haziran sonu itibariyle global ölçekte satışlarda yüzde 15 civarında bir düşüş açıklayacağını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “ Türkiye diğer ülkelere göre daha iyi durumda. Dolayısıyla buradaki düşüşün çok da önemli bir rakama ulaşmayağını yüzde 5’lerle sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Yatırımlarımızın gerçek geri dönüşü için hedefimiz 2010’un ikinci yarısı olacak. Türkiye, global ekonomik krize rağmen umut vaat eden, özellikle gelişmekte olan ülkelere coğrafi yakınlığından dolayı ihracat kapasitesi çok yüksek bir ülke. Nexans’ın Türkiye’deki yatırımları, gelişmekte olan bölgelere yapılan ihracatı arttırma politikamız çerçevesinde önümüzdeki dönemlerde de çoğalarak devam edecektir”.

BÖLGEDEKİ SATIŞLARIN YÜZDE 38’ İ TÜRKİYE’DEN

Başkan Yardımcısı Pascal Portevin de konuşmasında Türkiye’nin de içinde yer aldığı MERA(Ortadoğu ,Rusya,Afrika) bölgesi satışlarının Nexans’ın toplam cirosu içinde yüzde 14 paya sahip olduğunu belirterek “Türkiye bu bölgedeki işletme karının yüzde 38’ini gerçekleştirdi’” dedi. Portevin, Nexans’ın bölgeye geçen üç yılda bir dizi yatırım yaptığını ve bu yatırımların yüzde 20’sinin Türkiye’de gerçekleştiğini söyleyerek ” Enerji ve altyapı yatırımları Avrupa ve diğer gelişmiş pazarlardan gelişmekte olan ülkelere kayıyor. 2008 yılı satışlarımızın yüzde 39’u gelişmekte olan pazarlardan geliyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE CİROSU 284 MİLYON DOLAR

Nexans Türkiye Genel Müdürü Nursel Aydıntuğ, ise Türkiye’deki kablo faaliyetlerinin yüzde 53’ünün enerji şebekeleri,demiryolu hatları,telekomünikasyon ağları ve havalimanlarının oluşturduğunu kaydederek, Marmaray, İstanbul Metro Projesi, Bakü- Ceyhan Boru Hattı Projesi gibi önemli projeler içinde yer aldıklarını söyledi. Nursel Aydıntuğ, Nexans’ın enerji kablosu fabrikasının Denizli’de, özel kablolar tesisinin de Tuzla’da bulunduğunu ve 2008 cirosunun 284 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti. Nursel Aydıntuğ “Nexans’ın Türkiye’deki yatırımları kalıcı olup, koşullar elverişli olduğu sürece bu yatırımlar devam edecektir. Nexans, 1991’den bugüne kadarki 18 yıllık süre boyunca, yapılan başarılı yatırımları ve yarattığı istihdamla, yurtiçi ve yurtdışına yapılan satışlarla ülke ekonomisine katkı sağladı. Türkiye’de toplam yatırım da ortalama 35 milyon Euro oldu” dedi.(ANKA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Nexans İki Fabrikasını Türkiye'ye Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement