Opet, Adblue'yü Türkiye'de Üretiyor - Son Dakika
Ekonomi

Opet, Adblue'yü Türkiye'de Üretiyor

Opet, Adblue\'yü Türkiye\'de Üretiyor

Avrupa'nın Önde Gelen Adblue Üreticilerinden Greenchem'ın Ürün Teknolojisi ve Opet Güvencesi ile Üretilerek Pazara Sunuluyor.

02.07.2009 03:13

Dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının azot oksit salınımını azaltmak için kullanılan su bazlı üre çözeltisi OPET AdBlue Avrupa’nın önde gelen AdBlue üreticilerinden GreenChem’ın ürün teknolojisi ve OPET güvencesi ile üretilerek pazara sunuluyor.

AB’nin egzoz emisyonlarını azaltan yönetmeliklerinin Türkiye’de de uygulamaya konulmasıyla, 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe giren, Euro 4 Araç Egzoz Emisyon Standardı, SCR sistemli araçlarda AdBlue kullanımını gerektiriyor. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, dizel araç kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak ve çevreci kimliğini bir kez daha vurgulamak için Adblue’yu Türk tüketicisinin beğenisine sunduklarını söyledi. Ağca, bu ürünü ithal etmek yerine teknik anlamda bilgi aldıkları Hollandalı ortağı Greenchem ile Türkiye’de üretime geçtiklerini kaydetti.

OPET Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan, ise şimdilik İETT ve ESOT ile toplamda 1500 tonluk anlaşma yaptıklarını belirtrek, bu yıl sonuna kadar 2 bin 500 tonluk hedefleri olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Opet, Adblue'yü Türkiye'de Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement