Otokoç, Alanya'da Ford Tesisi Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Otokoç, Alanya'da Ford Tesisi Açtı

Otokoç, Alanya\'da Ford Tesisi Açtı

Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, Antalya'nın Alanya ilçesinde yeni Ford tesisi açtı.

29.05.2012 19:32

Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, Antalya'nın Alanya ilçesinde yeni Ford tesisi açtı. Showroom ve servis bölümlerinden oluşan 2 bin metrekarelik kapalı alanda satış, bakım ve onarımı, 2'nci el araç alış ve satış hizmetleri verilecek.

Otokoç Otomotiv'in Alanya'daki yeni Ford tesisinin açılışına katılan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Otokoç Otomotiv'in bu yıl 34 bini Ford markalı olmak üzere 66 bin adet araç satışı gerçekleştirmeyi hedeflediğini söyledi. Otokoç Otomotiv'in müşteri odaklı anlayışıyla çalışarak potansiyel gördüğü yerlerde yeni tesis yatırımlarına devam etiğini belirten Çimen, "Cirosu 10 milyar TL'nin üzerinde olan Otosan, 10 yıldır art arda Türkiye Otomotiv pazarının lideridir. Böyle bir rekora ulaşmak bundan sonra kolay kolay kimseye nasip olmaz" dedi.

Alanya'da trafiğe kayıtlı 77 bin araç olduğunu belirten Çimen, "Alanya'da bin kişiye 329 araç düşüyor. Bu Türkiye ortalamasının neredeyse 2.5 katı. Otokoç'a da böyle bir ilçede uygun yatırım yapmak düşerdi. Onun için bu tesisin yatırımını da hızlı bir şekilde gerçekleştirdiler. Alanya gibi il ve ilçelerimiz geliştikçe otomotiv sektörünün de hızlı bir şekilde büyüyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise, şunları kaydetti:

"Otokoç Alanya, bundan 16 yıl önce bir binanın altında 200 metrekarelik satış noktasıyla başlamış, 2004 yılında servis hizmetlerini de eklediği 500 metrekarelik tesisinde bugüne kadar devam etmiştir. Bu yeni tesisimizde 400 metrekarelik showroom, bin 655 metrekarelik servis operasyonları ve diğer birimleriyle toplam 2 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstereceğiz."

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir'e, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen tarafından şirketin bereketini temsil eden 'Bereket Kasesi', Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından da plaket verildi. Açılış, kurdele kesilmesiyle sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Otokoç, Alanya'da Ford Tesisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement