Özkara: "17 Aralık Operasyonu En Çok Finans Sektörünü Etkileyecek" - Son Dakika
Ekonomi

Özkara: "17 Aralık Operasyonu En Çok Finans Sektörünü Etkileyecek"

Özkara: "17 Aralık Operasyonu En Çok Finans Sektörünü Etkileyecek"

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, 17 Aralık operasyonu sonrası yatırımcıların tedirgin olduğunu belirterek, “Korkuyorum ki, finans sektörü bu durumdan en çok etkilenen sektör olacaktır” dedi.

23.01.2014 12:41

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, 17 Aralık operasyonu sonrası yatırımcıların tedirgin olduğunu belirterek, "Korkuyorum ki, finans sektörü bu durumdan en çok etkilenen sektör olacaktır" dedi.

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, 17 Aralık operasyonu sonrası yatırımcıların Türkiye ile olan ilişkilerini değerlendirdi. Operasyon sonrası bir takım dengelerin ve algıların değiştiğini kaydeden Özkara, "Uluslararası anlamda bir kaçış kelimesini kullanmak istemiyorum ama bir tedirginlik ortamının oluştuğunu söyleyebilirim. Finans sektörü yeryüzündeki en ürkek sektördür diye düşünüyorum. Güveni ve hukuk devletini en öncelikli arayan sektördür. Korkuyorum ki, finans sektörü bu durumdan en çok etkilenen sektör olacaktır" diye konuştu.

"ZEMİN KAYMASI YAŞIYORUZ"

Yerli ve yabancı yatırımın hukukun temel kabul edildiği ülkeleri tercih ettiğini belirten Özkara, sekteye uğrayan en büyük şeyin uluslararası imaj zedelenmesi olduğunu söyledi. AB ile olan süreçte de bir takım sekmeler ve ertelemeler söz konusu olduğunu öne süren Özkara, sözlerini şöyle sürdürdü: "AB'den ve modern dünya ülkelerinden almış olduğumuz olumsuz mesajlar maalesef gündemde. İnşallah bunların bir şekilde tamir edileceğini düşünüyorum. Bunlar ticareti de destekleyen unsurlardır. Hangi ülkeler bazında yansımalarının olduğunu anlayabilmek için henüz çok erken. Rakam vermem ya da spesifik ülke ismi vermem mümkün değil ama genel olarak imaj ve zemin kayması yaşadığımızı ifade edebilirim. Yurt içi ve yurt dışı partnerlerimizden, sivil toplum örgütlerinden gelen tepkiler ileriye dönük olarak güven verici değil."

"FİNANS SEKTÖRÜ EN ÜRKEK SEKTÖRDÜR"

Özkara sözlerini şöyle tamamladı: "Operasyon sonrası ticaret anlamında şu ihale iptal edildi diye aklıma gelen bir şey yok. Finans sektöründe finans kuruluşuna karşı yapılan hedef gösterme diyeceğim, yanlış anlaşılmalara açık diyeceğim bir baskı uygulaması uluslararası finans sektöründe ses getirmiş durumda. Her yıl cari açık veren bir ülkeyiz. Bunu yurt dışı finansmanla gerek doğrudan gerek yabancı yatırım ya da kredi alarak finanse etmek durumundayız. Finans sektörü yeryüzündeki en ürkek sektördür diye düşünüyorum. Güveni ve hukuk devletini en öncelikli arayan sektördür. Korkuyorum ki, finans sektörü bu durumdan en çok etkilenen sektör olacaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Özkara: '17 Aralık Operasyonu En Çok Finans Sektörünü Etkileyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement