Prof. Dr. Erk: "Konjonktür İyileşse de Sizin İşiniz İyileşmeyebilir" - Son Dakika
Ekonomi

Prof. Dr. Erk: "Konjonktür İyileşse de Sizin İşiniz İyileşmeyebilir"

Prof. Dr. Erk: "Konjonktür İyileşse de Sizin İşiniz İyileşmeyebilir"

Adana Ticaret Odası (ATO) Danışmanı Prof. Dr. Nejat Erk, "İşletmenizin ana stratejisini kontrol etmeniz son derece önem taşıyor.

03.12.2017 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Odası (ATO) Danışmanı Prof. Dr. Nejat Erk, "İşletmenizin ana stratejisini kontrol etmeniz son derece önem taşıyor. Çünkü çoğu kez konjonktür iyileşse de sizin işiniz iyileşmeyebilir" dedi.

Adana Ticaret Odası'nın Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşen Kasım ayı Meclis toplantısı öncesinde, ATO Danışmanı Prof. Dr. Nejat Erk tarafından, "Türkiye Ekonomisinin 2017 Yılı Değerlendirmesi ve 2018'e Bakış" konulu bir sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Nejat Erk, döviz kurlarının enflasyon ve uluslararası beklentiler nedeniyle yüksekliğini sürdürmesinin beklendiğini söyledi. Borçlanma ve kredi genişlemelerinin sektörleri ayakta tutarken, enflasyonun tek haneli rakamlara gerilemesini güçleştirdiğini iade eden Erk, "İhracatta katma değeri yüksek ürünlere dönüşümü sağlayamadığımızdan miktar artışları döviz gelirine yansımıyor. Dünya büyüme ortalamasının üstündeki büyüme itici güç, ancak inşaat ve ithalat ağırlıklı büyüme de sınırlara gelindi. Cari işlemler açığının 2018'de de korunması beklenirken, bir yandan da Türkiye'nin finansal risk katsayısının dikkatle izlenmesi gerekiyor. Bu beklentiler doğrultusunda işletmenizin ana stratejisini kontrol etmeniz son derecede önem taşıyor. Çünkü çoğu kez konjonktür iyileşse de sizin işiniz iyileşmeyebilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Nejat Erk'in sunumunun ardından geçilen ATO Meclis toplantısının açılış bölümünde konuşan Meclis Başkanı Tarkan Kulak da, "Katar Havayolları'nın 6 Kasım 2017 tarihinden itibaren başlattığı Adana- Doha arasındaki direkt uçuşları Katar pazarına girmek isteyen iş insanları için bir fırsat olarak değerlendirdiğini ifade etti. Kulak, "Bu uçuşlar haftanın 3 günü pazartesi-perşembe-cumartesi günleri karşılıklı olarak gerçekleştiriliyor. Seferlerin tamamen dolu olarak gerçekleştiğini öğrenmek sevincimi daha da artırdı. Türkiye'nin Katar'la turizm ve inşaat alanında da önemli işbirlikleri bulunmaktadır. Artık ilimizden Katar'a direkt uçuşlarda başladığına göre, iş dünyasının bu pazarı giderek daha yakından tanıyacağına ve yeni işbirliği olanaklarının yaratılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Odamızın Katar pazarının üyelerimize tanıtılması amacıyla en kısa sürede bir organizasyon gerçekleştirmek için çalışma içerisinde olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de ATO'nun geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantının, "Sektörel Sorunlar" bölümünde söz alan Meclis Üyesi Halil Avcı da, kamuda iş yapan müteahhitlerin, İhale Kanunu'ndaki mevcut yönetmelikler ve yasalarda bulunan bazı boşlukların farklı değerlendirilmesi yüzünden sorunlar yaşadığını söyledi. Avcı, "Başta teminatlar olmak üzere değişik maddelerde çelişkiler yaşanıyor. Oda olarak, yaşanan çelişkileri ayrıntılı bir şekilde belirleyerek çözümü için ilgili bakanlıklara görüş bildirmeliyiz" dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili olarak geçtiğimiz ekim ayında yürürlüğe giren bir yönetmelikte yoruma açık maddeler bulunduğuna da işaret eden Avcı, "Adana Ticaret Odası olarak, Mimarlar Odası tarafından bu konuyla ilgili yürütülen düzenleme çalışmalarına destek sağlayarak, hem müteahhitlerin, hem de vatandaşlarımızın doğabilecek olan hak kayıplarının önlenmesini sağlayabiliriz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Prof. Dr. Erk: 'Konjonktür İyileşse de Sizin İşiniz İyileşmeyebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altının ons fiyatı 2.233 dolar olarak belirlendi. TCMB'nin dolar efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.


Advertisement