Restoran Yatırımları Nasıl Başarılı Olur? - Son Dakika
Ekonomi

Restoran Yatırımları Nasıl Başarılı Olur?

Protel Restoran Sistemleri Satış Uzmanı Pınar Gürsoy, restoran sektöründe yapılması gereken doğru ve başarılı yatırımın tüyolarını Wise TV'ye anlattı.

08.05.2016 02:26

Protel Restoran Sistemleri Satış Uzmanı Pınar Gürsoy, restoran sektöründe yapılması gereken doğru ve başarılı yatırımın tüyolarını Wise TV'ye anlattı.

Restoran yatırımlarında atılması gereken doğru adımlar hakkında önerilerde bulunan Gürsoy, "Bir caddede yürürken yan yana sıralanmış restoranların bazılarının masalarının full dolu, bazılarının kısmen, bazılarının masalarını ise hep boş görürüz. Masaları dolu olan restoranlar doğru ve başarılı bir yatırımı, kısmen dolu olanlar geliştirilebilecek bir yatırımı, boş olanlar ise maalesef boşa yatırılmış bir yatırımı ifade eder. Başarının en büyük sırrı fark yaratmaktan geçiyor. Eğer yaptığınız yatırımda fark yaratabiliyorsanız başarılı olabilirsiniz. Bunun için müşterilerinize sadece yemek sunmamalı, onlara her gelişlerinde yeni deneyimler yaşatmalısınız. Aynı zamanda müşterilerinizi iyi tanımalısınız, müşterilerinizin alışkanlıklarını, doğum gününü biliyor ve uzun süre sizi ziyaret etmediğinde ona e-posta ile ulaşıp kendinizi hatırlatabiliyorsanız işte o zaman o müşteri sizin müşteri portföyünüzün oluşturmaktadır. Restoranınızı açarken doğru menü ve konsept ilişkisini kurduktan sonra satışınızı ve maliyetlerinizi yönetebileceğiniz bir sistemi oluşturup sonrasında doğru bir CRM altyapısı ile artık müşterilerinizin alışkanlıklarını öğrenebilir, onları yakından takip edebilirsiniz böylece yapacağınız kampanyalarda CRM altyapısını kullanarak başarıya ulaşmanızda mümkün olacaktır. Özetle başarılı bir restoran yatırımının sırrı fark yaratmak ve müşterinizi iyi tanımaktan geçer" şeklinde konuştu.

Restoran Yatırımları Nasıl Başarılı Olur?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Restoran Yatırımları Nasıl Başarılı Olur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement