S&p: Petroldeki Düşüşün Türkiye'nin Notunu Olumlu Etkileme Olasılığı Zayıf - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

S&p: Petroldeki Düşüşün Türkiye'nin Notunu Olumlu Etkileme Olasılığı Zayıf

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P) petrol fiyatlarındaki sert düşüşün Türkiye'nin kredi notunu olumlu etkileme olasılığının zayıf olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P) petrol fiyatlarındaki sert düşüşün Türkiye'nin kredi notunu olumlu etkileme olasılığının zayıf olduğuna dikkat çekti.

S&P tarafından yayımlanan "Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye için gerçekten bir lütuf mudur?" başlıklı raporda, petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle, 2015 Ocak-Kasım döneminde, Türkiye'nin cari açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının yüzde 1.0 düştüğüne dikkat çekildi.

Raporda, cari açıktaki bu daralmaya karşılık, "Bu gelişmenin tek başına Türkiye'nin dış finansmanda denge bulmasına destek olacağını düşünmüyoruz; Türkiye'ye akan doğrudan yabancı yatırımların önemli bir bölümünün ve piyasalara diğer sermaye girişlerinin önemli bir bölümünün Ortadoğu'nun petrol ihracatçısı ülkeler kaynaklı olduğuna dikkat çekmek istiyoruz" denildi.

Türkiye'nin diğer gelişmekte olan ülke ekonomileri ile de karşılaştırıldığı raporda, "Türkiye'nin en zayıf dış profillerden birine sahip olduğunu ve yatırımcı güveni ve küresel likiditedeki değişikliklere karşı son derece hassas olduğunu değerlendiriyoruz" denildi.

Türkiye'yi "negatif" görünüm ile yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altı BB+ düzeyinde derecelendiren S&P, ülke kredi notuna ilişkin değerlendirmesini Mayıs ve Kasım aylarında yayımlayabileceğini daha önce açıklamıştı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

00:57
Como’dan tarihi zafer İlk kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi’nde rakibini 9-1 yendiler
Como'dan tarihi zafer! İlk kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde rakibini 9-1 yendiler
00:08
Savcılık, adli tıbbın Kozinoğlu raporu için harekete geçti İki değerlendirmeye itiraz edilecek
Savcılık, adli tıbbın Kozinoğlu raporu için harekete geçti! İki değerlendirmeye itiraz edilecek
23:43
Veda mı ediyor Kuyt’tan taraftarlarını duygulandıran açıklama
Veda mı ediyor? Kuyt'tan taraftarlarını duygulandıran açıklama
23:26
Emre Belözoğlu maç biter bitmez soluğu orada aldı
Emre Belözoğlu maç biter bitmez soluğu orada aldı
22:38
Kadıköy’de tarihi gece Fenerbahçe, 5 gollü maçta Liverpool’u devirdi
Kadıköy'de tarihi gece! Fenerbahçe, 5 gollü maçta Liverpool'u devirdi
22:31
Fonların tasfiyesinde yapılan ödeme 62,2 milyar TL oldu
Fonların tasfiyesinde yapılan ödeme 62,2 milyar TL oldu