Sagra İhalesinde En Yüksek Teklif, Sanovel İlaç'a Bağlı Sanset Turizm'den Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Sagra İhalesinde En Yüksek Teklif, Sanovel İlaç'a Bağlı Sanset Turizm'den Geldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün Satışı İçin Düzenlediği İhalede En Yüksek Teklif, 77 Milyon 50 Bin Dolarla Sanovel İlaç Sanayii'ne Bağlı Sanset Turizm'den Geldi.

25.09.2007 14:52

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışı için düzenlediği ihalede en yüksek teklif, 77 milyon 50 bin dolarla Sanovel İlaç Sanayii'ne bağlı Sanset Turizm'den geldi.

TMSF daha önce Ordu'da çikolata üretim tesislerine sahip olan Sagra'nın muhammen bedelini 39 milyon ABD Doları olarak açıklamıştı. TMSF'nin Esentepe binasının konferans salonunda Sanset Turizm ve Tanıtım Ticaret A.Ş., Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. ile Elvan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. olmak üzere 3 katılımcı ile yapılan ihale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başladı. Bu aşamada Elvan Gıda 13 milyon, Sanset Turizm 45 milyon 550 bin, Doğuş Çay ise 45

milyon 600 bin Amerikan doları teklif verdi. Daha sonra geçilen açık artırma aşaması ise verilen en yüksek teklif olan, 45 milyon 600 bin Amerikan doları bedelle başladı. Toplam 629 kez artırımın yapıldığı açık artırmada, Sanset Turizm'in 70 milyon 50 bin Amerikan doları pey sürdüğü esnada, Doğuş Çay mola aldı.

Verilen molanın ardından devam eden açık artırma, Sanset Turizm ve Tanıtım Ticaret A.Ş.'nin verdiği 77 milyon 50 bin Amerikan doları bedelle son buldu. Pey aralığının 50 bin Amerikan doları olduğu ihalede, Elvan Gıda hiç artırımda bulunmadı.

İhale sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sanovel İlaç Genel Müdürü Ahmet Toksöz, aslında ilaç sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi olduklarını ve son dönemde gıda sektörüne girmeyi planladıklarını bu nedenle ihalede yer aldıklarını belirtti. "Sagra ve Tadelle sağlam ve köklü markalar. Geçen hafta tesisleri de gezdik. Bir miktar yenileme lazım" şeklinde konuşan Toksöz, mevcut tesisi yenilemek yerine bölgede sıfırdan tesis kurma niyetlerinin de olduğunu söyledi. Sıfırdan kurulacak

tesisin imar durumuna göre mevcut tesisin arsasında inşa edilebileceğini fakat yeni arazi üzerinde yeni yatırımında mümkün olduğunu kaydeden Toksöz, mevcut kapasiteyi bir miktar artırmayı amaçladıklarını belirtti. Toksöz, gıda sektöründe sıfırdan marka oluşturmanın çok zor olduğunu, bunun yerine Sagra ve Tadelle markalarını geliştirerek eski günlerine döndürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toksöz, ihalede fiyatın beklentileri doğrultusunda oluştuğunu ifade ederek, "Biz 75'ler civarında bekliyorduk bunu biraz aştı" dedi. Toksöz, Sanovel İlaç'ın yıllık cirosunun 250 milyon dolar, tüm grup şirketlerinin yıllık cirosunun ise 550 milyon dolar civarında olduğunu sözlerine ekledi.

(ERÖ-ERÖ-OK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sagra İhalesinde En Yüksek Teklif, Sanovel İlaç'a Bağlı Sanset Turizm'den Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement